Når:
19. oktober 2019@16:00-23:45
2019-10-19T16:00:00+02:00
2019-10-19T23:45:00+02:00
Hvor:
Haugesund folkebibliotek
Kirkegata 151

KULTURNATT 2019 – HAUGESUND FOLKEBIBLIOTEK

Barneavdelingen

Kl. 16.00 – 17.00: Dukketeater: Bymusikantene fra Bremen v/ Regine Erler.
Velkommen til et morsomt og spennende dukketeater-eventyr! Alle barna inviteres til å være med, men 6-8 barn er ekstra heldige, og får spille med i forestillingen! Ta med en venn, eller ta med mamma eller pappa, så blir de med deg. Dette blir kjekt!

Kl. 18.30 – 19.00: Trylleshow v/ Johann Ophaug.Denne unge mannen fra Karmøy sjarmerte seg inn i tusenvis av norske hjerter da han i 2014 deltok i Norske Talenter og gjestet Senkveld på TV2. Siden har han gjort et utall opptredener landet rundt med sin tilbakelente og morsomme tryllestil. Topp underholdning for hele familien!

Kl. 19.00 – 19.30: Sjonglering v/ Flaks sjongleringsgruppe
Vi avslutter på barneavdelingen med sjonglering, for sjonglering er jo også kjempekjekt! Hvor mange baller klarer sjongløren å holde i lufta på en gang? To? Tre?! Fire?!! Og tenk om sjongløren vil sjonglere med flammende fakler!

Voksenavdelingen

Kl. 18.00 – 18.30: Aikidooppvisning
Aikido er en moderne japansk kampkunst med røtter i samuraitradisjon og østensk filosofi. I Aikido er det ingen konkurranse, men et mål om å overvinne seg selv, snarere enn andre.
Klubben har en oppvisning, det vil bli mulighet for å delta og få veiledning i etterkant.
Passer for: alle

Kl. 20.00 – 20.30: Konsert. «Kallevåg & Økland»
Kallevåg & Økland består av 2 musikere fra Haugesund som har gjort seg svært bemerket den siste tiden på den Norske musikkscenen. De kombinerer det kjente med det ukjente og har en forkjærlighet enkle melodier og elektroakustiske musikalske landskap. De er begge fra Haugesund og er innehaver av hver sin Sildajazz-pris. Dorothea Økland har allerede gjort seg bemerket i flere prosjekter som vokalgruppen «Klossmajor», indie-popbandet «Like Snow/Soft Punch» og regnes som en uredd musiker som tør å bevege seg i ukjente musikalske landskap. Dorothea skrev bestillingsverk til sildajazz i 2019 og blir å regne som en musiker vi kommer til å høre mye fra i tiden fremover.
Kritikerne har for alvor fått øynene opp for den unge gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen etter at han slapp platen «Bedehus & Hawaii» april 2019 på plateselskapet Hubro . Musikken var fra bestillingsverket han skrev til Sildajazz i 2018 og referer til de mange somrene Kallevåg Hansen tilbragte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Kombinasjonen av Tronds varme fender gitarlyd og hans lyriske komposisjoner skaper en nærmest filmatisk kvalitet. Med seg på platen hadde han et kremlag av musikere, blant annet kanskje Norges mest respekterte, og nylig spellemannvinnende musiker Geir Sundstøl på pedalsteel. Trond har han høstet svært gode omtaler i inn og utland og blitt sammenlignet med store navn som Bill Frisell og Ry Cooder.

Kl. 21.00 – 21.45: Foredrag om hukommelse v/ Ylva Østby.
I 2016 ga Ylva Østberg ut sin første sakprosabok «Å dykke etter sjøhester. En bok om hukommelse». Denne høsten kom hennes første skjønnlitterære bok ut, novellesamlingen «Passasjerhistorier». Kom og få et spennende innblikk i hukommelsens mysterium, illustrert med en av de nye novellene.

 

Kl. 22.15 – 22.45: Konsert. «Vanary»Vanary er et fremadstående band med medlemmer fra Haugesund, Stavanger og Bergen. Bandet skriver fengende låter som gir assosiasjoner til britpop, kombinert med et energisk liveshow. Vanary har gjort seg godt bemerket på Haugalandet. I 2018 ble låten «Addiction» fanget opp av musikk-kjenner Egil Houeland i Radio102 og lå 10 uker på radiostasjonens Topp 40-liste. Senere slapp bandet singelen «Still Young» som fikk spilletid på NRK P3, NRK P1, Jærradioen og Radio102. Vanarys siste singel, «Free Bird», har blitt anbefalt av Stavanger Aftenblad, NRK Rogaland, samt flere internasjonale radiostasjoner – og spilles daglig på Radio102.