Calendar

sep
12
ons
Seminar: Helseinformasjon på nett
sep 12@12:00-14:00
Seminar: Helseinformasjon på nett

Hvordan kan vi vite at helseinformasjon på nett er faglig forsvarlig og av god kvalitet?

Sigrun Espelien Aasen fra Folkehelseinstituttet guider oss gjennom jungelen av helseinformasjon på nett. Seminaret er nyttig for alle som må finne svar på konkrete helsespørsmål, og som i sitt arbeid vil veilede andre i bruk av viktige kilder vi har tilgang til innen medisin og folkehelse. Målgruppe er ansatte i bibliotek, kommunal helsesektor, barnevern, psykiatri og lærere i helsefag.

Haugesund (Gamle Slaktehuset), onsdag 12. september 12-14

Følg linken for påmelding!

Gleder og sorger i vårt samliv med vår personlighet
sep 12@18:00-19:30
Gleder og sorger i vårt samliv med vår personlighet

Foredrag med Svenn Torgersen, professor i klinisk psykologi (UiO):
http://www.sv.uio.no/psi/personer/vit/emeritus/svennt/index.html

Vi er alle forskjellig i personlighet. Noen er muntre, livlige, alltid i farten, entusiastiske, åpne og glad i å være sammen med andre mennesker. Andre er rolige, tenksomme, avmålte, tilbakeholdne og trives godt i sitt eget selskap. Noen er ordensmennesker, planlegger nøye, har full kontroll, intet skjer tilfeldig, livet folder seg ut som etter et ferdigskrevet skjema, andre er impulsive, rotete, liker å kaste seg ut i det ukjente, komme det som måtte komme, å leve er å bli overrasket. Noen tar problemer som en utfordring, takler kriser på strak arm, fornærmelser preller av, de vet ikke hva krenkelser er, følelseslivet er jevnt og uten nedturer.
Andre værer problemer på lang avstand, gir opp når utfordringene kommer, føler seg miserabel og misforstått, såret og dårlig behandlet, frykt og nedtrykthet står i kø. Noen ser det som den største glede å hjelpe andre, mener at alle mennesker er gode på bunnen, og i samvær med andre er det godt å leve. Andre er skeptiske og mistroiske, stadig på vakt for å bli lurt, men terskelen er lav for å lure andre, det beste er å holde avstand.
Vi er gjerne noe midt i mellom disse ytterpunktene, men det skal godt gjøres at ikke en eller annen av ekstremene passer på oss. Da blir spørsmålet: Hvordan reagerer vi i de situasjoner vi som mennesker uvegerlig kommer bort i, gitt vår personlighet? Og hvordan kan vi finne, komme fram til en ordning med vår personlighet slik at livet blir passe greit å leve?

Gratis arr.
Sted: Storsalen, Gml Slaktehuset.

sep
15
lør
Hjelp til slektsgranskning
sep 15@10:00-14:00

Få hjelp til slektsgranskning av de flinke folkene i Slekt og Data Haugaland. Velkommen!

sep
27
tor
Bokraddel
sep 27@13:30-14:30
Bokraddel

Bli med på bokraddel! En uformell bokprat hvor vi snakker om bøker vi har lest, og presenterer noen boknyheter fra ”tralla vår”…
Vi serverer kaffe og te. Velkommen!

okt
27
lør
Hjelp til slektsgranskning
okt 27@10:00-14:00

Få hjelp til slektsgranskning av de flinke folkene i Slekt og Data Haugaland. Velkommen!

Det nye personvernreglementet trer i kraft i juli 2018. Her kan du lese hele Haugesund biblioteks personvernerklæring:

http://haugesundbibliotek.no/lane/personvernerklaering/