I februar 2018 begynte prosjektet med å få en oversikt over hvilke private arkiv etter rederier i Haugesund som finnes på Byarkivet. I tillegg ble arkivet etter Knut Knutsen O.A.S. rederi hentet inn i 2018. Gjennom mange år har kommunen tatt imot arkiv for bevaring, nå blir alle sjøfartshistoriske arkiv samlet i en ny avdeling på Haugesund bibliotek.

Lokalhistorie har alltid vært en viktig del av bibliotekets samlinger. Haugesund er en sjøfartsby, og satsingen på disse arkivene er en videreføring av bibliotekets lokalhistoriske fokus. Målet med prosjektet er å gjøre en viktig del av historien tilgjengelig for alle. Når biblioteket åpner i Kirkegata etter oppussing vil arkivene etter H.M Wrangell, Brummenæs & Torgersen, Knut Knutsen O.A.S, Christian Haaland og flere til være søkbare for alle, og de fysiske arkivene samles i et eget rom i kjelleren i biblioteket.

Ønsker du å vite mer om arkivene og hva som skjer med dem så kan du høre avdelingsbibliotekar Siri Vikse fortelle om prosjektet på medlemsmøtet til Haugesund Historielag den 21. februar på Gamle Slaktehuset. Se siden til haugesund historielag for mer info; Årsmøte og foredrag. Rederiarkivene i Haugesund.