Når:
26. februar 2020@18:00-19:30
2020-02-26T18:00:00+01:00
2020-02-26T19:30:00+01:00
Hvor:
Haugesund folkebibliotek
Pris:
270,-

OBS: Endret klokkeslett!

Litterær Salong er så heldige å få besøk av Suzanne Brøgger, en av vår tids største litterære og feministiske ikon. Hun har siden debuten med den talende tittelen, Fri oss fra kjærligheten, som kom i 1973, provosert og flyttet grenser for hva kvinnelighet, seksualitet og kjønn kan romme.

Suzanne Brøgger er selve personifiseringen av den frigjorte kvinnen. Høyreist, viljesterk og kompromissløs. Hun har sjokkert med sine selvbiografiske romaner om sex og frihetslengsel. Hennes forfatterskap er like mangfoldig og rikt som hennes liv. I sin første roman fordømte hun ekteskap og monogami – og endte likevel opp som gift.

Alf van der Hagen utga i høst boken Suzanne Brøgger. Samtalememoarer der det danske forfatterikonet forteller om hele sitt liv over nærmere 400 sider. Kritikerne omtalte boken som «et gnistrende møte med en særdeles vital, modig og lærd kvinne» (Dagsavisen), «en glede å lytte til» (Klassekampen) .

26. februar kan du møte Suzanne Brøgger og Alf van der Hagen i en timelang samtale om Brøggers jødiske familiebakgrunn, det erotiske frigjøringsprosjektet, hennes syn på feminisme før og nå, livet på landet, det internasjonale engasjementet og hvorfor det måtte en norsk forfatter til, for at hun ble med på sitt mest selvbiografiske bokprosjekt noensinne.

Alf van der Hagen er forfatter med redaktørbakgrunn fra Morgenbladet, Bokklubben og NRK. Han har utviklet sin egen sjanger: «samtalememoarer», og har utgitt til sammen elleve slike bøker, blant annet med Dag Solstad og Kjell Askildsen.