2 Utrydde sult

Mange mennesker er rammet av sult, og for hvert år blir det flere og flere. Halvparten av alle barn som dør, dør fordi de spiser feil mat eller for lite mat. Derfor må vi sørge for at alle mennesker får den maten de trenger.

Disse bøkene presenterer vi nøyere i filmen:

Supertorsken / Lise I. Osvoll. Cappelen Damm, 2019

Sulten / Veronica Salinas og Camilla Engman. Magikon, 2015

Andre bøker til dette bærekraftsmålet:

Verdens beste mat / Neha Naveen og Håkon Forfod Sønneland. Gyldendal, 2019

En engel i Brooklyn / Leif Bull og Marius Renberg. Spartacus, 2020

Piken med svovelstikkene / H.C. Andersen. Heinesen, 2018

Bærekraftsbiblioteket er et opplegg for skoler, biblioteker og andre organisasjoner til å arrangere lesesirkler for barn i alderen 6-12 år.

Dette er en norsk versjon av FNs Sustainable Development Goals Book Club, og er tilpasset barn i alderen 6-12 år. Det består av barnelitterære boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene, og tilbyr deltakerne en litterær og samtalebasert forståelse av verdens felles arbeidsplan. Bærekraftsbiblioteket er utviklet i samarbeid mellom mange barnelitterære aktører. Sekretariatet ligger på Norsk barnebokinstitutt.

Bærekraftsbiblioteket består altså av 17 boklister med oppfølgingsmateriale, hvor hver liste er knyttet til ett bærekraftsmål som blir kort forklart. Bøkene på lista er delt inn i aldersgruppene 6-8 år, 8-10 år, 10-12 år, og organisert slik at det er lett å finne titler som passer for barn med ulike lesekompetanser.

Hver bokliste har lenke «for voksne» der du finner et formidlingsmateriale som viser hvordan dere kan snakke om de bøkene dere har lest, har forslag til andre typer aktiviteter og hvordan de kan forberedes, og viser hvordan dere med utgangspunkt i den aktuelle boka kan reflektere over bærekraftsmålet og hvordan man selv kan engasjere seg. Det er lagt opp slik at lesesirkellederen, om det er en lærer, bibliotekar, speiderleder eller noe annet, skal kunne ta i bruk opplegget uten for mye forberedelser.