Her finner du info om oppgaveskriving, litteratur og tips til hvor du kan finne viktig offentlig informasjon. Lurer du på noe; bare spør oss på biblioteket!

Ung.no

– det offentliges informasjonskanal for ungdom

Gir deg informasjon om dine rettigheter, muligheter og plikter

Oppgaveskriving, kilder og valg av tema

Hjelp til fordypningsoppgaven fra Deichman 

Deichman er folkebiblioteket i Oslo. De har samlet masse bra info på sidene sine som kan være god hjelp i oppgaveskriving, hvis du leter etter tema eller trenger hjelp til skrivingen underveis.


Fagstoff fra NDLA

Nasjonal digital læringsarena (NDLA) er en side full av gratis og åpne læremidler til videregående elever i Norge. Her finner du blant annet grammatikkhjelp, info om kildebruk og masse andre ressurser til norskoppgaver.

Innholdet du finner på NDLAs sider, er gratis og fritt tilgjengelig for alle, men er tilpasset behovene til elever og lærlinger i norsk videregående skole. Du trenger ikke være pålogget for å bruke fagstoffet. Brukere av NDLA kan velge å logge på dersom de ønsker tilgang til ulike delingstjenester i skolearbeidet sitt.


Hvor finner jeg stoff om forfatterskap og tekster?

Sølvberget – biblioteket i Stavanger har laget en egen side der du finner masse info om forskjellige bøker, anmeldelser og litteratursider du kan bruke i oppgaven. De har også skrevet litt om sekundærkilder og hvor du kan gå for å lese mer om emnet du har valgt å skrive om.


VIKO

Når du skal skrive en oppgave er det lurt å bruke flere informasjonskilder. Her finner du en oversikt over ulike typer informasjonskilder.

VIKO er en tjeneste laget av NTNU. Her finner du også info om kildehåndtering og problemformulering og hjelp til å søke etter kilder.