Er du hjemme med de minste og lurer på hva dere burde lese nå?

Her kommer det tre tips tilpasset unntakstilstanden vi er i. Alle reagerer forskjellig i vanskelige situasjoner, så disse tre billedboktipsene er tilpasset tre ulike behov. Bøkene kan leses gratis på nettet. Du kommer rett til boka hvis du trykker på boktittelen!

Har dere behov for å le og tenke på noe annet?

For mange barn (og voksne) kan dette være en tid der det er behov for å lese noe morsomt for å ikke tenke på det som er skummelt. Og hva er morsommere enn bæsj? I “Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans” av Werner Holzwarth følger vi muldvarpen i hans forsøk på å finne ut hvem som har bæsjet på hodet hans.

Har dere behov for å snakke om frykt? 

For mange kan det også være fint å snakke om frykt i denne situasjonen. Det kan være fint å lese om noen andre som også er redde, for alle blir redde av og til. I “Frosken er redd” av Max Velthuijs blir alle dyrene redde, men heldigvis kan de trøste hverandre.

Er hjemmesituasjonen mer kaotisk enn vanlig? 

For mange er situasjonen hjemme mer kaotisk enn vanlig. Da kan det være fint å lese om foreldre som gjør så godt de kan. Den morsomme boken “Løvepappa og de sju ungene” av Janosuh handler om Løvepappa som er hjemme med de sju løveungene mens Løvemamma er på jobb. Løvepappa prøver så godt han kan å gjøre alle løveungene glade enten de vil dra ut i verdensrommet, starte en revolusjon mot de voksne eller tisse ut av vinduet.