Det flytande litteraturhuset – Epos – er på tokt langs vestlandskysten i høst.
2. – 3. november får Haugesund besøk og Epos legger til kai i Smedasundet.
Vi inviterer til musikk, litterære samtaler og forfattertreff disse to dagene.
Siden 1963 har båten vært på tokt i litteraturens tjeneste, og brakt bøker til lånere langs hele vestlandskysten.
Dette ser dessverre ut til å bli dens siste seilas, og vi er veldig glade for at vi få et stopp i Haugesund.
Båten ligger til kai i Smedasundet, og alle arrangementene er gratis. Da det er begrenset antall plasser er det viktig at du reserverer deg en billett.

Her er programmet:
2. november:
Kl. 11.00: Skummel musikk med Sindre Sortland- i samarbeid med Sildajazz. Lukket arrangement for inviterte skoleklasser
Kl. 13.00: Forfattertreff med Oda Malmin, forfatter av «Steinauge» som er årets bok i «Hele Rogaland leser»
Kl. 19.00: Forfattertreff med Aslak Nore, forfatter av «Havets kirkegård». Arrangementet er i samarbeid med Maritimt forum.

3. november
Kl.11.00: «Det er sant at eg fant» Fortellerstund for inviterte barnehager. I samarbeid med Haugalandsmuseet
Kl.13.00: Litterært pusterom – bli med å del en leseropplevelse sammen med andre. Vi leser en novelle og et dikt sammen etter shared reading metoden.
Kl. 19.00: Litterære og musikalske avsporingar med Gaute Sortland. Arrangementet er i samarbeid med Haugesund mållag og ungdomslag.

Epos har stopp flere steder, blant annet i Tysvær og i Skudenes.
Fullstendig program finner du her: Flytande litteraturhus

Epos, Det flytande litteraturhuset, kommer til Haugesund