Vårt nye gratistilbud “Litterært pusterom” er basert på den interaktive lesegruppeformen Shared reading og er veldig populær hos oss. Men hva er shared reading? Hva gjør vi på litterært pusterom? Bibliotekarene Ingrid Nygård og Ingrid Bie Helgesen har tatt seg tiden til å lage en egen podkastepisode som besvarer nettopp disse spørsmålene. De har begge vært på leselederkurs og vi får en introduksjon til metoden og litt av historien bak.

Hør episoden ved å søke opp Haugesund Folkebibliotek der du hører podkast, eller lytt her i nettleseren!

Nevnte medier:

Septomonologien – Jon Fosse

Shikasta – Doris Lessing (også tilgjengelig på nett på NB.no)

Eg er – Dikt av John Clare (s. 87 i boken “Mjølk av paradis: engelsk og skotsk lyrikk frå Thomas Gray til John Clare”)

Sitat fra James Baldwin: James Baldwin, The Doom and Glory of Knowing Who You Are, Life Magazine, May 24, 1963.