Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fareshta Shaheed – kvinnesaksaktivist fra Afghanistan forteller om livet sitt

januar 27 @ 12:00 - 13:00

 

Fareshta bor i Drammen nå, og hun er godt integrert i det norske samfunnet. Hun har fortalt sin personlige historie til den lokale forfatteren, Anne Marit Lund, som nettopp har kommet ut med ei bok som handler om asylsøkere og flyktninger. Boka heter: Hvorfor kommer de hit? Sju asylsøkere og flyktninger forteller sine historier.

Om boka:
Hvert år kommer det i gjennomsnitt 3000 kvoteflyktninger og 3000 asylsøkere til Norge. Hver av dem har sin egen individuelle historie, og i denne boka har forfatteren skrevet om sju av dem. Zagros er kurder og kommer fra Iran. Han måtte flykte fra hjemlandet sitt på grunn av sin politiske aktivitet, men også fordi han er homofil. Fareshta fra Afghanistan var kvinneaktivist i hjemlandet. Til slutt ble det for farlig for henne å være der, og hun måtte dra sin vei. Yasmin er et offer for krigen i Syria. Da huset hennes ble bombet, skjønte hun at hun måtte flykte. Hari Maya vokste opp i Bhutan med nepalske forfedre. Da kongen begynte å diskriminere nepalerne, flyktet de til Nepal. Nora levde under et diktatorisk regime i Eritrea, hvor både kvinner og menn må i militæret, ikke bare for ett år, men i mange år, noen hele livet. Hanan er også fra Eritrea og vokste opp i en fattig familie. I boka forteller hun om kampen for å overleve. Hamza var soldat i Syria, og da borgerkrigen begynte, møtte han på et stort dilemma: Hvem hadde rett av alle de forskjellige gruppene som var i Syria og slåss mot hverandre?

Anne Marit Lund er fra Åkrehamn, men bor nå i Haugesund. Hun har jobbet på Breidablik Læringssenter som norsklærer ved innvandreravdelingen i 20 år. Nå er hun pensjonist og har skrevet ei bok om flyktninger og asylsøkere. Fareshta Shaheed er en av personene som forteller sin historie i denne boka. Etter foredraget av Fareshta vil Anne Marit selge boka si. Den koster 320 kr. Du får boka med deg der og da, men må skrive ned fullt navn, tlf.nr og mailadresse, slik at faktura kan sendes i etterkant. Hun tar ikke vipps eller kontant.

 

 

Detaljer

Dato:
januar 27
Tid
12:00 - 13:00

Sted

Haugesund Folkebibliotek