Fra i morgen kl.12.00 kan du gå innom ditt lokale bibliotek (i Rogaland), og hente deg et gratis eksemplar av Oda Malmins bok «Steinauge».

Bøkene blir tilgjengelig så langt lageret rekker, og vi har rikelig.

Boken «Steinauge» skal til deles ut i 30 000 gratis eksemplarer i Rogaland. I den prisbelønte romanen «Steinauge» følger vi to søskenbarn, Randi og Ingeborg, som vokser opp på nabogårder på Jæren. Handlingen begynner på 1940-tallet og går fram til i dag. Gårdslivet skildres levende og overbevisende, det samme gjør et tap som begge opplever i barndommen, og som påvirker forholdet deres livet ut. Malmin tegner et nært og varmt portrett av de to kvinnene, men også av det jærske kulturlandskapet. Tittelen «Steinauge» viser til blikket til en erfaren steingjerdebygger, som fort kan se hvor en stein passer inn i et gjerde.

– Boken er skrevet med en stor kjærlighet til Rogaland. Særlig den jærske naturen, både steingjerder, hav, himmel og vind har vært en viktig ramme, og det er viktige elementer i livet til de to hovedkarakterene. Jeg gleder meg til at enda flere rogalendinger skal få lese om Ingeborg og Randi, sier Malmin.

Forfatteren skal også ut på turné, så følg med!

Her kan du lese mer om prosjektet: