Gikk du glipp av Skoledebatten om våre digitale prøvekaniner her på biblioteket 1. oktober?

Fortvil ikke!

Arrangementet er nå tilgjengelig i opptak på vår podkast-kanal! Hør opptakene her eller søk oss opp på din foretrukne podkast-spiller for å høre Gaute Brochmanns innledning om boken “De digitale prøvekaninene” og debatten som fulgte. De er delt inn i 2 episoder.

Boken «De digitale prøvekaninene. Historien om hvorfor barnet mitt plutselig kom hjem med en iPad i skolesekken» av Gaute Brochmann har skapt debatt. Vi har invitert Brochmann til Haugesund for å innlede om boken og for å prøve å få svar på noen av spørsmålene han etterlyser i boken. Hvordan brukes de digitale verktøyene, og da spesielt nettbrett, i skolen? Hva vet vi om læringseffekten? Hvordan påvirkes barnas kognitive utvikling, og hva har innføringen å si for utjevningen av forskjeller både når det gjelder økonomi, leseferdigheter og digital kompetanse?

Denne skoledebatten er en samtale om bruk av nettbrett i skolen basert på innledningen til Brochmann og vi har invitert med følgende personer:

Kjell Inge Bråtveit, leder av politisk hovedutvalg oppvekst Haugesund kommune (AP)
Ulrikke Nesheim Heldal, lærer og medlem av hovedutvalg oppvekst Haugesund kommune (H)
Eirik Faret Sakariassen leder av utvalg for oppvekst og utdanning Stavanger kommune (SV)
Tore Roth Blokhus, rådgiver pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) Stord/Fitjar

Møteleder er Rune Kjempenes, lektor Bømlo videregående skule.

Arrangementet er et samarbeid mellom Utdanningsforbundet i Haugesund og Haugesund folkebibliotek.

Produsent: Audhild Tjugen