Nasjonalbibliotekets tjeneste bokhylla.no består av bøker som har blitt skannet for historisk oppbevaring og blitt tilgjengelig for publikum etter opphavsperioden til publikasjonen har gått ut. Ikke alle titler er tilgjengelig for alle, men det finnes mange skatter blant utvalget!

Vi har plukket frem 3 oversatte titler vi anbefaler å lese, og alt du trenger er å være tilkoblet internettet på en norsk IP-adresse for å ha tilgang til disse titlene.

Anne fra Bjørkely

Denne flotte historien av Lucy Maud Montgomery fra Canada har nok en gang blitt aktuell gjennom Netflix-serien “Anne with an E”. Denne norske oversettelsen fra 1985 ligger tilgjengelig på bokhylla og kan nytes av alle aldre.

Stolthet og Fordom

Denne kjente historien av Jane Austen går aldri ut på dato. Dette er en av de bøkene man bare må oppleve i løpet av livet. En god klassiker å ha under ermet, samt en flott leseopplevelse. Den oversatte utgaven fra 1997 ligger tilgjengelig på bokhylla.no, sammen med flere andre av Austens kjente fortellinger.

Eventyret om Petter Kanin

For mange ligger det mye nostalgi i fortellingene til fantastiske Beatrix Potter om små søte dyr og deres hverdagsliv. Søker du på Beatrix Potter på bokhylla.no finner du mange av disse bøkene tilgjengelig og kan nyte de sammen med barna eller alene.

Vi håper disse anbefalingene kommer til gode våre flotte bibliotekbrukere! Ikke nøl med å utforske hva nasjonalbiblioteket har å by på, for det finnes så mangt. Har du problemer med å finne en tittel, prøv å søke med forfatternavn i stedet. Vi anbefaler å bruke bokhylla med nettbrett om du har dette tilgjengelig.

Trykk på overskriftene for å bli sendt til hver av titlene på bokhylla.no