Arrangementinfo: https://www.facebook.com/events/238900807477309

Torsdag 15. oktober inviterte vi deg med på en temakveld om USA og det amerikanske presidentvalget. Christina Pletten, tidligere USA-korrespondent for Aftenposten, har fulgt USA tett de siste fire årene og vil komme nærmere inn på hvordan USA ser ut i dag og prøve å forklare oss Black Lives Matter-demonstrasjonene i gatene og ikke minst hvem som er hennes favoritt til å vinne presidentvalget som bare er noen uker unna. Jan Arild Snoen er journalist i det konservative tidsskriftet Minerva, og fokuserer spesielt på amerikansk politikk og mediekritikk, særlig av hvordan amerikansk politikk dekkes i norske medier. Snoen kommer til Haugesund med den rykende ferske boken «Trump-sjokket» og vil gi oss en innføring i Trumps kjernevelgere, de som stemte på ham allerede i nominasjonen, og de velgerne som ikke vanligvis stemmer republikansk i presidentvalg.

Til slutt vil Alexander Urrang Hauge lede en samtale med Pletten og Snoen rundt hvem de tror vinner presidentvalget, hvilke perspektiver kan vi se for veien videre etter valget og hvordan det egentlig står til med USA i dag.

Dette er et opptak av arrangementet som fant sted på Haugesund Folkebibliotek 15/10/2020. Opptaket er redigert for å beskytte publikums personvern og bidra til en bedre lytteropplevelse.