Takket være vårt podcast-utstyr har vi nå mulighet til å gjøre lydopptak av arrangementer. Derfor har vi nå lansert en ny serie på vår podcast-kanal: På scenen, hvor vi vil publisere utvalgte arrangementer for å gjøre innholdet mer tilgjengelig.

På grunn av smittevern har vi meget begrensede plasser i vårt lokale, derfor er det mange som ikke har fått mulighet til å komme på mange av våre arrangementer. Ikke alle våre arrangementer vil bli tatt opp, men det vil komme et utvalg fremover.


I først episode av På scenen har vi opptaket fra 10. september, da Harald Klungtveit presenterte sin bok “Nynazister blant oss. På innsiden av den nye høyreekstremismen” og det ble holdt en samtale mellom ham, Geir Inge Davidsen og Trine Meling Stokland.

Opptaket er redigert for å beskytte publikums personvern og bedre lytteropplevelsen.

Arrangementsbeskrivelsen var som følger:

I Norge og Norden er ikke den organiserte høyreekstremismen bare blodig. Den er også en del av storpolitikk og kommunestyrer, folkelige Facebook-grupper og lokalsamfunn med barnehager, lærere med voldsalarm, samlinger i folkets hus og politifolk i villrede.  Vi har invitert redaktør, journalist og forfatter Harald Klungtveit til Haugesund for å gi oss et innblikk i den nye høyreekstremisten.

Noen av dagens nynazister var bare 12-14 år gamle 22. juli 2011. Klungtveit vil prøve å gi oss svar på hva som skjedde dagene og årene etterpå som overbeviste dem om terroristenes ideologi? Og hva er det de blir enige om i internetts mørkeste fora i 2020 og i hvem det egentlig er som skjuler seg bak skjold, faner og falske nettidentiteter.

Innledningen baserer seg på den kritikerroste boken «Nynazister blant oss. På innsiden av den nye høyreekstremismen» som Klungtveit gav ut tidligere i år. Etter innledningen deltar Geir Inge Davidsen fra Politiets sikkerhetstjeneste og varaordfører i Haugesund kommune Trine Meling Stokland i en samtale om tematikken.

Harald Klungtveit er til daglig redaktør i Filter Nyheter. Tidligere har han jobbet som nyhetsjournalist i Dagbladet og Adresseavisen.

Produsent: Audhild Tjugen

Husk at du nå kan lytte til våre podkastepisoder på nesten alle plattformer! Søk oss opp der du hører podkast.