Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

Vi minner om at siden biblioteket er stengt for øyeblikket er eneste mulighet for å låne bøker via forhåndsbestilling og henting eller utkjøring. 

 

Gyldendals påskekrim (2021)

forsidebilde

Inneholder 5 noveller . – Årets påskekrimhefte fra Gyldendal inneholder fem krimnoveller skrevet av Camilla Grebe og Åsa Träff, Gunnar Staalesen, Henning Mankell, Chris Tvedt og Nikolaj Frobenius. I tillegg får man et møte med de to svenske krimsøsterdronningene Grebe&Träff, samt krimquiz.

 

 

 

 

 

 

Fra barneavdelingen denne uka har vi valgt ut nye tegneserieromaner

 

Clue: Salamandergåten (Krim)

forsidebildeNår man setter sammen forbokstavene til de fire hovedpersonene: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon, får man ordet CLUE. I tillegg betyr clue ledetråd på engelsk, spor for å løse en gåte. Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo, Une og hunden Egon, oppdager hun at det ærverdige pensjonatet, drevet av Cecilias far og Leos mor, huser noen mystiske typer. Typene blir etter hvert satt i sammenheng med den døde mannen som blir funnet på stranda. CLUE tar utfordringen på egenhånd, og nøster opp en intrikat forbrytelse som involverer både mystiske dødsfall, mange penger, narkotikasmugling og en skummel salamander. Mottoet for “Salamandergåten” er: “Alt vi vet er at vi intet vet”, et sitat fra filosofen Sokrates. Sitatet går igjen som et bakteppe av moralfilosofi i boka, ved at man lærer litt om filosofi og moralske dilemmaer underveis.

Forfatter: Jørn Lier Horst

 

 

 

Håndbok for superhelter del 6: Håpløst (Superhelter)

forsidebilde Rosenhills sju forsvunne barn er fortsatt ikke funnet. Alle i byen er redde, og folk er sinte både på politiet og Røde maske og gjengen hennes. Hva er de for slags superhelter som ikke kan finne barna? Lisa strever også med å holde superheltgjengen sin samlet. Etter at hun viste Håndboken til vennene sine har Robert og Max lært masse, men ting går i ball for Nick. Hva skjer hvis han gir opp? Og hva skjer med Lisa hvis hun ikke klarer å finne de forsvunne barna eller om hun mislykkes med å skape en sammensveiset gruppe?

Forfatter: Elias og Agnes Våhlund

 

 

 

 

Nikoline nr 3. Fabeldyrets hemmelighet (Fantastisk)

forsidebilde Nikoline studerer kryptozoologi på øya Vorn. Nå har klassekameraten Adrian forsvunnt etter å ha forhekset flere av vennene deres. Nikoline og venninnen Vilma finner et magisk fabeldyr som bare Nikoline kan se. Dette er en fortelling om en verden full av utrolige skapninger, spennende opplevelser, magi og vennskap.

Forfatter: Sylvia Douyé

 

 

 

 

 

 


Beatrice (Krim)

forsidebilde Politietterforskeren Charlie, Charline Lager, har egentlig nok med sine egne problemer når hun blir satt på en vanskelig sak. En ni måneder gammel jente har forsvunnet i Karlstad. Foreldrene fortviler, og etterforskningen går tregt. Mediene kaster seg over saken og lager store overskrifter om den resultatløse etterforskningen. Alle interessante spor er blindveier, og Charlie får en stadig sterkere fornemmelse av at viktige opplysninger blir holdt tilbake. Det kjennes som om ingen vil fortelle henne hele sannheten om den lille jenta Beatrice. Imens går timene, og med dem sjansene for å finne jenta i live. Vil Charlie klare å presse de livsviktige opplysningene ut av lokalbefolkningen? Beatrice er den tredje boken om politietterforsker Charline Lager.

Forfatter: Lina Bengtsdotter

 

 

 

 

Sannhet : en kort historie om løgn, idioti og fake news (Samfunn)

forsidebildeDa internett ble rullet ut foran folks øyne, så mange den nye opplysningstiden komme. Likevel er veldig mye av informasjonen som spres feilaktigheter, løgn og konspirasjonsteorier. Tvilen rundt holdbarheten i det som blir ytret brer seg på alle plattformer. Men å snakke om at menneskene har beveget seg inn i en post-sannhet- epoke betyr at det fantes en tid da informasjonen som sirkulerte var sann. Tom Phillips er redaktør for faktasjekkorganisasjonen Full Fact. I denne boken presenterer han leseren for glimt fra historien, som viser hvordan menneskene til alle tider har latt seg utsette for usannheter – og hvorfor man har tolerert det. Med bakgrunn i sitt virke som faktasjekker presenterer Phillips leseren for en mulig vei tilbake på sporet av mer sannferdighet.

Forfatter: Tom phillips

 

 

 

Biblioteket i Paris (Roman)

forsidebilde

Kan smugling av bøker være del av en motstandskamp? Odile Souchet har akkurat fått drømmejobben på det amerikanske biblioteket i Paris i 1939. Dessuten har hun fått seg en kjæreste som er kjekk, sympatisk og jobber i politiet. Men med nazistenes inntog i Paris er Odiles og bibliotekets fremtid uviss. Odile og noen kollegaer blir med i motstandsbevegelsen. De smugler ut bøker til jøder som er nektet adgang til biblioteket. Bøkene er deres sterkeste våpen. Slutten på krigen blir ingen gledesstund for Odile, som i stedet opplever et forferdelig svik. 1983 i Montana blir den frustrerte, ensomme tenåringen Lily inspirert av den franske, eldre damen i nabohuset. Og etter hvert oppdager hun at de har mer til felles enn hun hadde forestilt seg. Boken utgis i forbindelse med hundreårsjubileet til Det amerikanske biblioteket i Paris.

Forfatter: Janet Skeslien Charles

 

 

 

Rollemonster : Ikke la mønsteret bli monsteret (Samliv)

forsidebilde Livet i et parforhold er ikke bare fryd og gammen. Ofte vil det forekomme utfordringer knyttet til rollefordeling. Og uten helt å vite eller ville det er det lett å havne i rollemønstre som bringer frem negative sider. Det er nettopp disse mønstrene psykolog Frode Thuen og illustratør Arild Midthun løfter frem. Med en god porsjon leken tilnærming, og tegninger ment å skape lattervekkende gjenkjennelse, ser boken på mønstrene som kan skape unødvendige utfordringer for par i alle aldre – og foreslår strategier for å komme rundt dem.

Forfattere: Frode Thuen og Arild Midthun

 

 

 

Skal du ikke gifte deg snart? Og alt mamma og jeg burde ha snakket om istedet (Samfunn)

forsidebilde Nancy Herz forteller hva som skjedde med forholdet til moren etter «Skamløs». De snakket ikke med hverandre på flere måneder, og moren motarbeidet Nancys frihetskamp. Moren har, etter først å ha sagt nei, også bidratt til denne boka. Nancy reiser til morens hjemland Libanon for å sette sammen morens historie og finne ut hvordan hennes syn på jenters handlingsrom og fremtid ble dannet. Parallelt handler det om minoritetsmødres sosiale kontroll, forventninger og krav til døtrene.

Forfatter: Nancy Herz

 

 

 

 

 

Delicate sound of thunder (Musikk, LP)

In 1987, Pink Floyd made a triumphant resurgence. The legendary British band, formed in 1967, had suffered the loss of two co-founders: keyboardist / vocalist Richard Wright, who left after sessions for The Wall in 1979, and bass player and lyricist Roger Waters, who had left to go solo in 1985, soon after the 1983 album The Final Cut. The gauntlet was thus laid down for guitarist/singer David Gilmour and drummer Nick Mason, who proceeded to create the multi-platinum A Momentary Lapse Of Reason album, a global chart smash, which also saw the return of Richard Wright to the fold.

Originally released in September 1987, A Momentary Lapse Of Reason was quickly embraced by fans worldwide, who flocked to attend the live tour dates, which started within days of the album’s release. The tour played to more than 4.25 million fans over more than two years, and, as a celebration of the enduring talent and global appeal of David, Nick and Richard was unsurpassed at the time.

Artist: Pink Floyd

 

 

Wildhorse (Musikk, LP, Norsk Country)

forsidebilde Omtale fra Platekompaniet:

For de som kjenner til Malin Pettersen, er det den store stemmen som drar deg inn, mens det er låtene som holder deg der. Der hennes forrige album var en samling nedstrippede sololåter, er dette en skikkelig bandplate som inneholder alt fra vestkystpop og moderne americana til groovy country og sløy honkytonk – opplagte referanser fra en artist som er på en – foreløpig – kreativ formtopp.

Låtene er skrevet i de omskiftende tidene vi lever i – omskfitende både i Pettesens egen karriere, men også i den større sammenhengen. De handler om reise, savn, oppdagelse og undring. Om å forlate din «Hometown» for å jage en «Wildhorse Dream», og å leve med, og bli kjent med seg selv på veien. Dette er reiselåter på mer enn en måte: «Jeg ønsker alltid å forstå verden jeg er i, og reisen vi alle er på, litt bedre,» sier Pettersen.

Artist: Malin Pettersen

 

How beauty holds the hand of sorrow (Musikk, norsk pop/rock)

forsidebildeOmtale fra Platekompaniet:

Ane Brun forteller:

– Begge albumene tar for seg de store spørsmålene i livet, men dette året har disse spørsmålene blitt enda større.

– Selv om jeg skrev de fleste av låtene før pandemien startet, føler jeg at de alle har et budskap i seg, som passer til situasjonen vi befinner oss i.

-Frustrasjon over situasjonen til planeten vår, hvordan sørge over noen man har mistet, eksistensialisme, kjærlighet, forhold, ensomhet, indre kamper, søvnløse netter…

-Jeg antar de handler om det å være et menneske.

Artist: Ane Brun

 

 

Vi ønsker alle våre lånere en riktig god påske!

Husk å sjekke åpningstidene i påsken for mulighetene til henting/levering av bestilt materiale.