Nytt år – nytt Påfyll! 🙂

La Scala (Roman)

Faren til tre år gamle Gino kommer tilbake til Korsika etter krigen. Han henter sønnen på barnehjemmet der munkene har tatt vare på ham etter at moren døde. Faren har mistet den ene hånden i krigen, men når de ror sammen med hver sin åre er de til sammen en slags hel mann. Vi følger den fattige fiskerfamilien helt fram til den skjebnesvangre turen til La Scala operaen i Milano

Forfatter: Andreas Markusson

 

Garasjeland (Noveller)

Dette var min første sommar i Garasjeland. Juli kom med ei hetebølge som varte i tre veker. Midt på dagen steig temperaturen til over førti grader. Far min hadde ikkje investert i kjøleanlegg, så om nettene sette vi oss i bilen og kjørte ut på dei opplyste motorvegane. Han ville sjå skogbrannane som herja langs kysten. Ei natt stansa vi på ein nedlagt bensinstasjon, steig ut og blei ståande. Oske fall frå himmelen, nesten som snø, bare at ein blei svart på tunga om ein fanga dei gjennomsiktige flaka. Ein sekstenåring flyttar inn hos faren i Garasjeland, og dei rekordvarme sommarvekene der skal merke han for livet. Den unge mannen i Oslo kjem tilbake til heimbyen for å få hemn. Det gifteklare paret i Den siste øya har investert i drømmereisa som ifølge operatøren vil gi dei isolation level: High, men er dei heilt åleine?(…)

Forfatter: Frode Grytten

Garder og slekter i Grungedal sokn (Slektshistorie)

Helt ny Gards og ættesoge fra Øvre Vinje. Her finner du blant annet Bordalen . – Bykleheie . – Edland . – Flothyldalen . – Grungedal . – Haukeli . – Mogane . – Songa . – Tveiten . – Vinje . – Vågslid

Forfatter: Alv Halvor Straumstøyl

 

Sykt barnslig (Roman ungdom)

Snart tolv år gamle Trine Halvorsen vil ikke slutte å leke, og hun vil i hvert fall ikke at mamma skal få seg ny kjæreste. For da er den gylne barndommen definitivt over. Vi følger Trine gjennom en rekke utfordringer og komiske forviklinger mens hun prøver å beholde bestevenninnen Stina, uten å miste barnet i seg selv. Samtidig gjør hun detektivarbeid med kameraten Noah for å finne svar på viktige spørsmål: Har mamma kjæreste? Hvem er det? Og kan de i så fall klare å sabotere forholdet? Sykt barnslig handler om det å ikke ville bli stor – og hvordan man kan vokse på det.

Forfatter: Morten Solheim

Dyr som gjemmer seg (Fakta barn og unge)

Møt pinnedyr som ligner kvister, en frosk som later som den er en mosedott, fisken som gir seg ut for å være et blad som har falt i vannet og edderkoppen som ser ut som den vakreste blomst. Det finnes også en edderkopp som etterligner en marihøne og en larve som ligner på fuglebæsj. Og visste du at det finnes en blekksprut som kan etterligne 15 ulike dyr? Med vakre tegninger og gøyale fakta kan man lære om hvordan dyr gjemmer seg i naturen fra snømus og hare til sommerfugler og øgler – og kanskje klarer du å finne alle dyrene som har gjemt seg i tegningene.

Forfatter: Line Renslebråten

Don`t mess with Duck! (Billedbok)

No more quacking! No more chatting! And no more SPLASHING! Duck is on a mission to find a peaceful pond – he wants to be ALONE. What will Duck do when he finds the perfect pond . . . but someone’s already in it?

Forfatter: Becky Davies