Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

Vi minner om at siden biblioteket er stengt for øyeblikket er eneste mulighet for å låne bøker via forhåndsbestilling og henting eller utkjøring. 

Ni liv (Krim)

forsidebildeNoen er ute etter gjengmedlemmene fra det kriminelle nettverket Komados. En tidlig morgen i april legges en video ut på YouTube, men politiet klarer ikke å finne ut hvor den unge, mishandlede mannen med eksplosiver festet til kroppen befinner seg før bomben eksploderer. Fire gjengmedlemmer er nå drept på kort tid. Mia Bolander og den nye etterforskeren Patrik Wiking skal oppklare saken. Er alle fire drapene begått av samme gjerningsmann? Etterforskningen er vanskelig i og med at ingen vil ha sett eller hørt noe. Statsadvokaten Jana Berzelius skal hjelpe til med å få fortgang i oppklaringen. Men hun har noe å skjule, og hun oppdager etter hvert at saken har indirekte koblinger til henne selv. Hennes oppgave i jobben som statsadvokat har alltid vært å avsløre hemmeligheter og finne sannheten. Hvordan skal hun nå klare å skjule det ingen må få vite noe om?

Forfatter: Emilie Schepp

 

 

 

Vokteren (Krim, Thriller)

forsidebildeJack Reacher går av bussen i en søvning liten by utenfor Nashville, Tennessee. Planen er å ta en kaffe før han reiser videre. Men det skjer ikke. Den litte byen har blitt stengt ned av et cyberangrep. Og sentralt i det hele står Rusty Rutherford – enten han vil det eller ikke. Han er en helt gjennomsnittlig IT-fyr, men han vet mer enn han tror. Mens skurkene sikter seg inn på Rusty, har Reacher dem i sikte … Og nå som Rusty vet han er beskyttet, kommer han aldri til å forlate Reachers side. Reacher innser at han kanskje må holde seg i nærheten og finne ut hva i huleste det er som skjer … og rydde opp som bare han kan.

Forfattere: Lee Child og Andrew Child

 

 

 

 

Der du kommer fra (Roman, Biografisk)

forsidebilde Sasa Stanisic bor i Tyskland, men kommer fra Bosnia. Som 14-åring krysset han flere grenser da han flyktet fra krigen i hjemlandet, noe han igjen begynner å tenke på da Angela Merkel holder grensene åpne for 900 000 asylsøkere i 2015. I boken “Der du kommer fra” bruker forfatteren sine egne minner om hjemstedene sine, slik de fremstår i erindringen og fantasien, for å utforske den kjensgjerning at vi alle kommer et sted fra. Boken handler om de 13 menneskene som utgjorde landsbyen, den handler om besteforeldrene, en korrupt politimann og en Wehrmachtsoldat, men også om det som kom før og etter. “Der du kommer fra” er vinner av Den tyske bokprisen og lå på Spiegels bestselgerliste i mer enn 70 uker.

Forfatter: Sasa Stanisic

 

 

 

Verden for mine føtter (Roman, Kjærlighet)

forsidebilde 1990: Harriet er journalist og reiser til farlige steder over hele verden. Hun blir sendt til Romania for å dekke en rystende sak fra et barnehjem, noe som tvinger henne til å tenke godt gjennom valg hun selv har tatt i livet. 2019: Ellie er gartner og hagen er både hennes stolthet og et tilfluktssted. Men det er lenge siden hun har tatt steget forbi hageporten. Kan et nytt bekjentskap få henne til å overvinne frykten? Dette er en historie om to kvinner, to verdener og en reise som varer et helt liv.

Forfatter: Catherine Isaac

 

 

 

 

 

Elskede barn (Roman, Spenning)

forsidebilde

En hytte uten vinduer i skogen: Lena og hennes to barn lever innestengt i hytta under strenge regler og blir forsørget av en mann som jenta kaller far. Et fluktforsøk ender i en bilulykke, og mor og datter blir lagt inn på sykehus der jenta forteller om fangenskapet. Samtidig vil faren ha tilbake det som tilhører ham. Men er det hele virkelig, eller er det bare oppspinn? Elskede barn er en psykologisk thriller der bakteppet er en syk oppfatning av hva en familie er, en mors kjærlighet og fantasiens makt. Boka er forfatterens internasjonale gjennombrudd. Romy Hausmann (f. 1981) har tidligere jobbet som redaksjonsleder i en tysk tv-produksjon. Elskede barn vant i 2019 Crime Cologne Award.

Forfatter: Romy Hausmann

 

 

 

Klompelompe: Turstrikk (Hobby, Strikking)

forsidebilde I denne boken har damene bak strikkedesignet Klompelompe, Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland, samlet oppskrifter på plagg som egner seg når man vil ut å utforske naturen. Uansett årstid, føre og terreng, her finne tøy som varmer for både små og store. Gensere, halser, luer, sokker og sitteunderlag; oppskriftene kommer i ulike vanskelighetsgrader. Boken er illustrert med fotografier av storslått Vestlandsnatur – en inspirasjon til å komme seg på tur.

Forfatter: Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland