Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

 

 

Fossene i Norge : vakre opplevelser (norsk natur)

forsidebilde

Noen av verdens mest spektakulære fosser og stryk befinner seg i Norge. De har blitt foreviget i en rekke sagn og eventyr, og navn som Trollfossen og Vøringen viser hvilket inntrykk møtet med vannmassene har gjort på folk. Kreftene i fossene har spilt en vesentlig rolle i industrialisering og moderniseringen av landet, og blir betegnet som nasjonens «arvesølv». I denne boken har samfunnsgeograf Jens Fredrik Nystad samlet et knippe fosser. De er valgt ut ifra forskjellige særpreg som fallhøyde, vannføring, spesielle former, utpreget plassering i landskapet, sagn og historier eller som lokal- og nasjonalpolitiske stridsspørsmål. Fossene i Norge byr på faktaopplysninger og oversiktskart. Og boken vil gi både natur- og kulturinteresserte folk fra inn- og utland et fint grunnlag for å utforske landets mange fossefall.

Forfatter: Jens Fredrik Nystad

 

 

Norges beste utsikter (reisehåndbok)

forsidebilde

“Norges beste utsikter” er en praktisk guide til Norges beste utsikter. Boken presenterer over 30 veier til ulike utsiktspunkter ved hjelp av kart, og den inneholder hundrevis av fotografier av stedene. Dessuten finnes det tips til aktivitetsmuligheter, overnattingssteder og spisesteder langs veien. Boken er del av en serie som er basert på NAFs reisehåndbøker som har blitt utgitt årlig siden 2014. NAFs bøker viser frem noen av mulighetene for natur-, kultur-, og turopplevelser som finnes langs norske veier. Cappelen Damm har revidert noen av disse. De nye bøkene er oppdaterte, mer informative og har nye kart og bilder. Dette er andre bok i serien.

Forfatter: Per Roger Lauritzen og Reidar Stangnes

 

 

Fremdeles her (roman)

forsidebilde

Lydias lykkelige liv med kjæresten Freddie får en brå slutt når han omkommer i en trafikkulykke på bursdagen hennes. Alt Lydia vil nå er å lukke seg inne med sorgen. Men Freddie hadde ville noe annet for kjæresten sin, dette vet Lydia. Med hjelp og støtte fra søsteren Elle og Freddies venn Jonah, tar Lydia forsiktige skritt tilbake til livet og lykken. Men fortiden vil ikke gi slipp på henne, og Lydia må velge om hun skal satse på her og nå.

Forfatter: Josie Silver

 

 

Kokong (krim)

forsidebilde

Da en ung asiatisk kvinne blir funnet drept ved FOD-gården i Enebakk, blir freelancejournalisten Nora saken på oppdrag for Aftenposten. Søsteren til Eik har tatt selvmord, og derfor er han i Norge for å ordne med begravelsen. Tilfeldigheter fører til at de to nøster i saken fra hver sin sak, og det virker dessuten som om PST og e-tjenesten også snuser på saken. Når bilder av den avdøde forsvinner fra Aftenpostens server, blir Nora ekstra opptatt av å komme til bunns i saken.

Forfatter: Eystein Hanssen

 

 

 

Din kamp er min kamp (selvbiografi)

forsidebilde

Kamzy Gunaratnam (f.1988) er den yngste varaordføreren Oslo noen gang har hatt. Fra hun meldte seg inn i Arbeiderpartiet, har hun vært kjent som en uredd politiker, noe også denne boka bærer preg av. Gunaratnam tar bladet fra munnen i “Din kamp er min kamp”. Hun kommer blant annet inn på at de såkalt norske verdiene heller ikke er noen selvfølge i Norge, noe hun har erfart fra sitt eget liv som politiker i et av landets største partier. Vi får høre om hennes politiske hjertesaker som likestilling, inkludering, ytringsfrihet og hennes engasjement mot sosial kontroll. Samtidig lar hun leseren få et innblikk i sin personlige livshistorie, alt fra familiens flukt fra krigsherjede Sri Lanka, klassereisen fra Rødtvedt i Groruddalen til festmiddager på Rådhuset og tida som overlevende etter Utøya.

Forfatter: Kamzy Gunaratnam

 

 

Koronaens ansikt – rapport fra innsiden av oksygenmasken (sosialmedisin)

forsidebilde

En personlig beretning om da koronaviruset rammet. Marianne Rustad Carlsen hadde, som NRK-journalist, vært med å dekke den første fasen av pandemien som traff verden vinteren 2020. Men da hun selv ble syk fikk hun for alvor innsikt i hvordan viruset kan herje med dem som rammes, både pasienter og deres pårørende. I denne boken forteller hun nært om tiden i sykesengen, alene med tankene og frykten for døden. Det er også en historie og nestekjærlighet, og takknemlighet overfor dem som stadig sendte meldinger, som gav håp og holdt troen på tilfriskning oppe, og overfor et helsevesen som står på i kampen med å slå ned viruset.

Forfatter: Marianne Rustad Carlsen

 

 

Tåke over Svartøy (tegneserie)

forsidebilde

I Oslo i 1939 befinner 14 år gamle Jan seg på et barnehjem. Han er helt sikker på at foreldrene hans fremdeles er i live et sted i USA. En dag blir Jan kontaktet av en gammel mann med et veldig spesielt utseende som introduserer seg som Tritus. Han ber Jan om hjelp til å finne barnebarnet sitt, som tidligere bodde på det samme barnehjemmet som Jan. For å hjelpe blir Jan tilbudt penger til Amerikabillett, og han bestemmer seg for å takke ja. Før han vet ordet av det har han blitt trukket inn i noe som skal vise seg å bli langt farligere enn antatt. Det viser seg at Tritus’ barnebarn var innblandet i en mystisk kult, og Jan står snart ansikt til ansikt med både farlige kultmedlemmer og merkelige skapninger fra havets dyp.

Forfatter: Tore Aurstad

 

Båtførerprøven i teori og praksis (lærebok)

forsidebilde

Denne læreboken dekker nytt pensumet fra 2015 til båtførerprøven og inneholder 250 emneinndelte test-deg-selv-oppgaver med løsninger. Boken er rikt illustrert, oppdatert og avgrenset til pensum bestemt av Sjøfartsdirektoratet.

Forfatter: Jorun og Tom Engelsborg