Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

 

 

Fredagscocktail : fra Old Fashioned til Pornstar Martini (Drinker)

forsidebilde

Arnt Steffensen er kokk og kjøkkensjef, og mener at vi bør ta fredagscocktailen tilbake inn i varmen. Cocktails er enkelt å lage, man trenger ikke mye utstyr og ingrediensene er lett å få tak i. Boken inneholder oppskrifter på 52 klassiske og mer ukjente cocktails, én for hver fredag i året, noen er uten alkohol. Alle blir presentert med en liten anekdote eller funfacts.

Forfatter: Arnt Steffensen

 

 

Den store glutenfrie kokeboka : med alt du savner – enkelt rimelig og digg (Kokebok)

forsidebilde

Hva gjør man når sønnen i huset får diagnosen cøliaki, og man er en familie som er over gjennomsnittet interessert i mat? Yannis, som er utdannet kokk, og Elisabeth begynte å teste ut oppskrifter. De startet også bloggen «Pappa uten gluten», og etter flere år med testing utgav de «Den store glutenfri bakeboka». I denne boken tar de for seg middagsretter og annen mat som hele familien kan spise sammen uten at man trenger å ty til dyre spesialprodukter. Ved å bytte ut noen råvarer man er kanskje er vant til å bruke, kan man lage glutenfri mat som er både smakfull og sunn.

Forfatter: Yiannis Filolias

 

Frisk nok! Håndbok i immunforsvar (Populærvitenskap)

forsidebilde

Koronapandemien er nok en bekreftelse på hvor sentralt kroppens immunforsvar er for at vi skal kunne eksistere side om side med andre mennesker og dyr. Det å følge sykdomsspredningen, så og si i sanntid, har naturlig nok økt interessen for hvordan man kan og bør beskytte seg. I Frisk nok tar professor i medisin, Anne Spurkeland, til orde for å betrakte immunforsvaret som et organsystem som har tatt like lang tid å utvikle seg som livet på jorda. Hverken spesialmat eller tilskudd i pilleform vil gi den styrkende effekten det reklameres for. Det finnes med andre ord ingen enkle løsninger for et sunt immunforsvar. I stedet viser hun hvordan dette systemet fungere og hvordan elementer som søvn, mat, stress og vaksiner er med på å påvirke det.

Forfatter: Anne Spurkland

 

Mitt kalde hjerte (Spenning)

forsidebilde

Blythe Connor har vokst opp med en mor og en bestemor som utsatte henne for forsømmelse og psykisk mishandling. Nå skal hun selv bli mor, og hun er fast bestemt på at datteren Violet skal vokse opp med all den kjærligheten hun selv aldri fikk. Men det er aldri lett å få sitt første barn, og Violet er irritabel og krevende. Hun smiler aldri. Blythe begynner å lure på om det er noe alvorlig galt med barnet hennes, eller med henne selv. Ektemannen Fox sier at hun innbiller seg det, men når Violet er med ham er hun helt annerledes. Gamle sår fra barndommen og de nye problemene med familien hennes gjør at Blythes liv går i en mørkere og mørkere retning.

Forfatter: Ashley Audrain

 

Mørket (Krim)

forsidebilde

I en alder av 64 år står kriminalinspektør Hulda Hermannsdóttir ved Reyjkavik-politiet overfor en tvungen førtidspensjonering. Hun frykter utsikten til en ensom tilværelse, kun i selskap med mørke minner fra fortiden. Før hun legger politiskiltet på hylla for godt, får hun en sjanse til å oppklare en henlagt sak. I over ett år har den druknede russiske kvinnen- som ble funnet ilandskylt på en strand- vært betraktet som et selvmordsoffer. Når Hulda plutselig finner ut at en annen kvinne forsvant på samme tid, blir historien om den russiske kvinnen en helt annen. Noen vil hindre sannheten i å komme fram i lyset, selv kriminalinspektørens kolleger gjør det de kan for å forhindre en oppklaring. For å komme til bunns i saken må Hulda legge sitt eget liv i potten.

Forfatter: Ragnar Jónasson

 

Det som forsvinner (Roman)

forsidebilde

“Det som forsvinner” er en fortelling om søstre, mødre og døtre, familie, identitet og tilhørighet. Romanen er også et portrett av raseidentitet i USA. Desiree og Stella er tvillingsøstre som vokser opp i Sørstatene på sekstitallet. Begge er svarte, men lyse i huden. For Stella blir det en vei ut av det vanskelige livet som svart. Hun flytter til California, og der starter hun et nytt liv som hvit. Hun gifter seg med en hvit mann og kutter alle bånd til fortiden. Ikke en gang Desiree vet hvor det har blitt av søsteren. Men hun slutter aldri å lete etter henne. Begge søstrene får en datter på hver sin kant, og døtrene deres vil nøste opp i hemmelighetene fra fortiden. Livene til Stella og Desiree forblir derfor sammenflettet, på godt og vondt. Det viser seg at det ikke er enkelt å kutte familiebånd og legge fortiden bak seg.

Forfatter: Brit Bennett

Finnes også på engelsk

 

The Thursday murder club (Engelsk krim)

forsidebilde

In a peaceful retirement village, four unlikely friends meet up once a week to investigate unsolved murders. But when a brutal killing takes place on their very doorstep, the Thursday Murder Club find themselves in the middle of their first live case. Elizabeth, Joyce, Ibrahim and Ron might be pushing eighty but they still have a few tricks up their sleeves. Can our unorthodox but brilliant gang catch the killer before it’s too late?

Forfatter: Richard Osman

 

Finnes også på norsk

 

Kate in waiting (Unge voksne, engelsk)

forsidebilde

Kate Garfield og Anderson Walker er bestevenner. De kjører til og fra teaterprøvene sammen – miljøvennlig og effektivt. De spør hverandre om råd hver gang de må ta en viktig avgjørelse – for begge har god dømmekraft. Og de er avstandsforelsket i de samme guttene. Det er jo tross alt mye morsommere å være forelsket i de samme folkene. Men når gutten som både Kate og Andy har vært avstandsforelsket i dukker opp på skolen deres, blir ingenting som forventet. Matt Olsson er talentfull og søt, og Kate liker ham. Hun liker ham skikkelig godt. Problemet er bare at det samme gjelder for Anderson. Når ekte følelser er involvert, er det ikke så morsomt å være forelsket i samme person likevel. Og Kates og Andersons vennskap settes på en skikkelig prøve.

Forfatter: Becky Albertalli

 

A deadly education : a novel (Fantasy, Dark Academia)

forsidebilde

Enter a school of magic unlike any you have ever encountered. There are no teachers, no holidays, friendships are purely strategic, and the odds of survival are never equal. Once you’re inside, there are only two ways out: you graduate or you die. El Higgins is uniquely prepared for the school’s many dangers. She may be without allies, but she possesses a dark power strong enough to level mountains and wipe out untold millions – never mind easily destroy the countless monsters that prowl the school. Except, she might accidentally kill all the other students, too. So El is trying her hardest not to use it – that is, unless she has no other choice.

Forfatter: Naomi Novik

 

Skyward (Tegneserie-roman)

forsidebilde

One day, gravity on Earth suddenly became a fraction of what it is now. Twenty years later, humanity has adapted to its new low-gravity reality. And to Willa Fowler, a woman born just after G-day, it’s…well, it’s pretty awesome, actually. You can fly through the air! I mean, sure, you can also die if you jump too high. So you just don’t jump too high. And maybe don’t get mixed up in your Dad’s secret plan to bring gravity back that could get you killed…

Forfatter: Joe Henderson