Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

 

 

Grill & BBQ-bibelen (Matlaging i friluft)

forsidebilde

Produkter inspirert av amerikansk sørstats-barbecue har for lengst inntatt norske dagligvarehandler og blitt en mattrend. Men hvilke grillmetoder og triks skiller amerikansk barbecue fra vanlig, norsk grillmat med sine koteletter, ostepølser og potetsalater? Denne barbecue-guiden viser hvordan man kan oppnå saftige resultater på grillen med ulike typer kjøtt, fisk og grønnsaker. Inneholder et eget kapittel med passende sideretter.

Forfatter: Anders Roede

 

 

Mat på bål (Matlaging i friluft)

forsidebilde

Mat på tur, mat på bålet. Å tilberede mat over åpen ild setter en ekstra spiss på turopplevelsen. I denne boken har John Hobberstad samlet 50 oppskrifter som enkelt og greit viser vei til de gode måltidene under åpen himmel, enten man er underveis eller har slått leir. Her er klassiske retters som supper, wok og pizza og søte avslutninger som pai eller appelsinstekt brownie. Råvarene er lett tilgjengelig på den lokale matbutikken, og oppskriftene er lagt opp for både ferskinger og drevne. Hobberstad har også med gode bålbyggingsknep og tips til fremtidige turer.

Forfatter: John Hobberstad

 

 

Inntrenger (Tegneserie)

forsidebilde

Dette er tegneserieversjonen av «Hvem av oss er den drepte?», en sci-fi-klassiker av Bing & Bringsværd fra 1977. Besetningen på romskipet Marco Polo våkner opp til nyheten om at én av dem er byttet ut med en replika. Den var nyskapende da den kom, blant annet foregrep det trender og grep som senere ble udødeliggjort i filmklassikere som Alien og The Thing. Den ble filmatisert av NRK i 1978, som den nå klassiske TV-serien Blindpassasjer. Sigbjørn Lilleeng har laget en moderne tolkning av manuset, og gjør det dermed tilgjengelig for en helt ny generasjon.

Forfatter: Sigbjørn Lilleeng

 

 

Gissel (Spenning)

forsidebilde

Flyet fra London til Sydney har mange kjendiser blant passasjerene, og journalister er allerede på plass for å ta imot flyet. Mina er en av flyvertinnene som tar seg av passasjerene. Hun prøver å fokusere på oppgavene sine, men tankene går til datteren og ektemannen der hjemme, og på ekteskapsproblemene. Rett etter avgang mottar hun en lapp fra en anonym passasjer. Noen ønsker at flyet aldri når Sydney, og de vet nøyaktig hva som skal til for å få henne til å samarbeide.

Forfatter: Clare Mackintosh

 

 

Gutten fra Napoli (Roman)

forsidebilde

«Gutten fra Napoli» gir leseren et innblikk i en periode i Italias historie der nøden tvang mennesker til å ta nærmest umulige valg, men som også fikk frem det mest hjelpsomme i befolkningen. Året er 1946, og syv år gamle Amerigo bor i et av Napolis fattigste kvartaler sammen med moren. Da moren får tilbud om å sende ham til det mer velstående Nord-Italia over vinteren, klarer hun ikke å si nei. I Bologna blir Amerigo kjent med en hjertevarm familie i et hjem full av latter og musikk, og oppholdet endrer livet hans fullstendig. Førti år sendere dør moren, og Amerigo reiser tilbake Napoli for å begrave henne. Med seg bærer han et ønske om finne svar på alle de spørsmålene han har båret med seg siden han var en liten gutt. Romanen kretser rundt temaer som tilknytning, identitet, familie og beslutninger som er vanskelige å fatte.

Forfatter: Viola Ardone

 

 

Legg verden bak deg (Roman/Spenning)

forsidebilde

Amanda, Clay og deres to tenåringer har leid et feriehus på Long Island. Planen er å kose seg og ta en pause fra det hektiske New York-livet. Men sent på natten banker det på et par som påstår at de eier huset. Ruth og G.H. forteller at det er strømbrudd på Manhattan og at hele byen er mørklagt. De syntes derfor at det var tryggest å komme seg vekk. Uten tv, telenett eller internett er de avsondret fra all informasjon. Er paret virkelig eiere av huset, og er det tryggest å reise eller å bli? Romanen utfordrer hvordan en krise utfordrer vårt syn på tillit, kjærlighet og trygghet.

Forfatter: Rumaan Alam

 

 

Det du redder i en brann (Roman)

forsidebilde

Cassie Hanwell har ingen problemer med å håndtere andres kriser, men det er noe helt annet å hanskes sine egne. Da moren hennes blir syk, forlater hun det gamle livet sitt i Texas og flytter hjem til henne i Boston. I Texas jobbet hun som eneste kvinnelige brannkonstabel ved en brannstasjon, og det fungerte helt fint. Hun finner fort ut at det ikke blir lett å få innpass på den lokale brannstasjonen i Boston der hun nå har fått jobb. Her er miljøet et helt annet, og kvinnelige brannkonstabler står ikke høyt i kurs. Den eneste som ser ut til å like å ha Cassie rundt seg, er den yngste brannkonstabelen ved stasjonen. Men Cassie klarer ikke å glemme det rådet hun en gang fikk: Forelsk deg aldri i en brannmann.

Forfatter: Katherine Center

 

 

Endelig sommer (Noveller)

forsidebilde

Tekstsamlingen «Endelig sommer» inneholder både nyskrevne tekster og sommerklassikere fra arkivet. Den består av noveller, korttekster, personlige essays og humoristiske tekster. Tekstene er lette å lese, de er underholdende, men de kan også være til ettertanke. Her utforskes sommerens lette tilværelse, feriens gleder, fridagenes tomhet, kjærlighet og andre følelser. Bidragsytere er Vigdis Hjorth, Shazia Majid, Sondre Lerche, Lars Saabye Christensen, Erlend Loe, Nina Lykke, Ingvar Ambjørnsen, Marie Aubert og Mari Andreassen.

 

 

 

Hard land (Roman)

forsidebilde

1985. Sam har tatt seg sommerjobb på en gammel kino for å komme seg vekk fra alle problemene hjemme. Det blir en magisk sommer som skal komme til å snu alt på hodet. I den lille byen forelsker han seg og får venner, og for første gang føler han seg ikke som en ubetydelig outsider. Men en dag skjer det noe som endrer alt. Denne boken er en hyllest til åttitallets oppvekstfilmer, som Breakfast Club og Stand By Me.

Forfatter: Benedict Wells

 

 

Hvis jeg var mann (Kjønnsroller)

forsidebilde

I denne boken undersøker forfatter Geir Gulliksen dagens mannsrolle. Det offentlige ordskiftet rundt kjønn kan sies å være polarisert. Noen menn opplever seg enten tilsidesatt i et kvinnedominert og feminisert samfunn, andre kjenner på en større åpenhet og fleksibilitet enn det som var deres forfedre til del. I tekstene sine utforsker Gulliksen blant annet ensomhet, det komplekse rundt mannlig seksualitet, mannen som det svake kjønn, selvfølgeligheten ved å velge kvinnelige forbilder og hvilke muligheter gutter som skal bli menn har i dag.

Forfatter: Geir Gulliksen

 

 

Medisinering med bismak (Medisinering)

forsidebilde

I denne boken undersøker forfatter Åse Dragland med et kritisk blikk den utstrakte bruken av medisinering i psykiatri og eldreomsorgen. Psykiatrien har en historie med kontroversielle behandlingsmetoder, i dag er det sterke medisiner som er foretrukket. Bakgrunnen for dette er en hypotese om at pasientene har en kjemisk ubalanse i hjernen. Ifølge forfatteren blir dette ikke underbygget av forskning. Boken viser også hvordan det i eldreomsorgen er utstrakt bruk av medisinering både for hjemmeboende og de som bor på sykehjem. Dragland redegjør for medisineringsdebatten som pågår i Norge i dag. Boken henvender seg til helsearbeidere med ansvar for omsorg og medisinering, og brukere innen psykiatri og eldreomsorg.

Forfatter: Åse Dragland

 

 

Hengekøyedilla : 75 luftige leirplasser rundt Oslo (Friluftsliv)

forsidebilde

Turer med hengekøye kan være både korte og lange. De er like fine både sommer som vinter, og det kan være flotte opplevelser for både små og store. I Hengekøyedilla har 28 personer bidratt med sine beste turopplevelser i hengekøye. Boken viser vei til 75 destinasjoner, der de fleste befinner seg i en radius på 5 mil fra Norges hovedstad og kan nås med bil, sykkel eller kollektivtransport. Heng opp køya ved et blikkstille skogstjern eller mellom to furuer på en bergpynt – en fin måte å la seg omfavne av naturen. God tur!

Forfatter: Lars Aurtande og Magne Klann

 

 

Sterk & fri : 10 steg til ro, balanse og overskudd (Stressmestring)

forsidebilde

I denne boken tar Hanne Smukkestad utgangspunkt i egne opplevelser med høyt arbeids- og prestasjonspress, når hun setter søkelys på et levevis som kan lede til stress og utbrenthet. Smukkestad forteller om hva som førte til at kroppen sa stopp, og hvordan hun fant tilbake til en mer balansert hverdag. Boken inneholder en rekke praktiske råd og øvelser som kan gjennomføres av alle.

Forfatter: Hanne Smukkestad