Her kommer ukens påfyll 🙂

Bon appetitt!

Metode og oppgaveskriving (Fagbok, Studieteknikk)

forsidebildeBoken viser deg hva som skal til for å skrive en akademisk oppgave. Skriveprosessen går som en rød tråd gjennom boka. Bestill vurderingseksemplarer Det å kunne bearbeide og formidle kunnskap er grunnleggende i høyere utdanning. Metode og oppgaveskriving tar opp hvordan kunnskap blir til. I tillegg presenteres ulike kunnskapssyn og hvordan kunnskap er grunnlag for fagskriving. En innføring i de samfunnsvitenskapelige metodene intervju og observasjon gis i boka. Dessuten beskrives hvordan du kan komme i gang med oppgaveskriving samt hvordan du kan formulere en problemstilling, utføre kildesøk og gjennomføre undersøkelser. I tillegg beskrives hva som kreves av en akademisk oppgave før innlevering. De grunnleggende elementene for alle oppgaver presenteres, og egne kapitler går spesifikt inn på bacheloroppgaven og masteroppgaven.

Forfatter: Olav Dalland

 

Det regnet fugler (Roman)

forsidebilde Dypt inne i Canadas skoger bor Tom og Charlie, to noen-og-åttiåringer fast bestemt på å leve resten av livet etter sine egne regler, fri fra bånd og ansvar. Deres eneste forbindelse til verden utenfor er to hasjdyrkere som fra tid til annen bringer dem forsyninger. Men eremitt-tilværelsen blir snart forstyrret av to kvinner. Den første er en fotograf på jakt etter overlevende etter de store skogbrannene som raserte Ontario nær hundre år tilbake i tid. Den andre er den vevre Marie-Desneiges, som er på alder med Tom og Charlie, og på flukt fra den psykiatriske institusjonen der hun har tilbrakt nesten hele livet. Skjulestedet i skogen vil aldri bli det samme igjen. Det regnet fugler er en sjelfull, rørende roman som hyller naturen, friheten og kjærligheten, alderdommen og muligheten til nye sjanser på tampen av livet.

Forfatter: Jocelyn Saucier

 

 

Den spiselige kvinnen (Roman)

forsidebilde Marian er fast bestemt på å være helt alminnelig. Hun deler leilighet med en venninne, hun liker jobben sin, og hun planlegger å gifte seg med kjæresten sin. Hun legger hodet på skulderen til den seriøse og respektable forloveden sin og venter i stillhet og aksept på livet som gift. Men når hun begynner å miste appetitten setter det i gang en spiral som skal bli katastrofal for både henne og omgivelsene. Maten er overalt rundt henne. Hierarkiet i markedsføringsbyrået hun jobber for er lagt opp som en iskremsandwich: den øverste kjeksen, den nederste kjeksen, og det klissete laget i midten. Lufta hun puster føles som suppe. Det hun stilltiende har funnet seg i hele livet blir plutselig uutholdelig, og hun blir spist opp fra innsiden og ut.

Forfatter: Margaret Atwood

 

 

I lysets makt (Fantasy, Unge voksne)

forsidebilde Alina Starkov er ingen spesiell, bare en av mange fattige, foreldreløse ungdommer i landet Ravka – et rike som en gang var mektig og velstående, men som nå lider av fattigdom og krig. På en reise angripes Alina og hennes bestevenn Mal, og når hun trues og livet står på spill vekkes en urgammel kraft til live hos Alina, sterk nok til å redde Mal, og kanskje til og med hele det krigsherjede landet. Alina bringes umiddelbart til landets magiske elite, Grisjaen, og en helt ny verden åpenbarer seg for henne. En verden av magi og glitrende overflod. Men Aline vet ikke om hun kan stole på noen – heller ikke Grisjaens mektige leder, Mørkneren, som kanskje er den eneste som kan hjelpe Alina å kontrollere hennes kraft og skjebne.

Forfatter: Leigh Bardugo

 

 

 

A Holly Dolly Christmas (Julemusikk, Vinyl)

forsidebilde

A Holly Dolly Christmas is the 47th solo studio album by legendary country music singer/songwriter Dolly Parton. It is Parton’s third Christmas album, following 1984’s Once Upon a Christmas with Kenny Rogers and 1990’s Home for Christmas.

The album was produced by Kent Wells and features guest appearances by Michael Bublé, Billy Ray Cyrus, Miley Cyrus, Jimmy Fallon, Willie Nelson, and Parton’s brother Randy.

Artist: Dolly Parton

 

 

An American Holiday – Live from Nordstrand Kirke (Julemusikk, Vinyl)

forsidebildeAdam Douglas er henrykt over å kunne invitere lyttere tilbake for å oppleve «An American Holiday with Adam Douglas» live fra Nordstrand Kirke julen 2017.

Dette er ett liveopptak av en 4 x utsolgt og storslått julekonsert med et amerikansk fokus med et soul- og jazz-uttrykk. Det er altså litt unorsk, samtidig som den gode varme julestemninga opprettholdes. Tema er vinter og jul, men det er noen klassiske julelåter, samtidig som man får nye versjoner av gamle hits og noen originallåter.

Med seg på scenen har Adam et fantastisk band, stort gospelkor og 5 blåsere som laget en magisk stemning denne kvelden, og dette er nå også samlet sammen og klart til gi ut.

Artist: Adam Douglas

 

My gift (Julemusikk, Vinyl)

forsidebilde Carrie Underwood will be releasing her first ever Christmas album entitled, My Gift on Capitol Records Nashville on CD, September 25th. The album will include Classic Christmas standards and a few originals with the track listing to be revealed at a later date. Carrie Underwood emerged from the promise of her 2005 American Idol win to become a true multi-format, multi-media superstar, spanning achievements in music, television, and film. A seven-time GRAMMY® Award winner, she has sold more than 64 million records worldwide and recorded 27 #1 singles, 14 of which she co-wrote. She released her sixth studio album in 2018, the Platinum-certified Cry Pretty, marking the first time she has co-produced her own album.

Artist: Carrie Underwood