Påfyll gir deg eksklusiv innsyn i et utvalg titler som ble satt på hylla denne uken! Her finner du et variert utvalg i ulike kategorier, og kanskje noe som vekker interesse? 

Trykk på bildene av bøkene for å se de i katalogen og bestille eller sette deg på venteliste!

Lykkekuren: Bli lykkeligere på 31 dager (Personlig utvikling)

forsidebildeDe beste rådene fra en av landets fremste lykkeforskere . – Psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes har lang fartstid med å undersøke hva som gjør mennesker lykkelige. Hun tar utgangspunkt i forskerfunnene når hun veileder leseren til å finne glede i hverdagen og økt livskvalitet. I denne boken følger man et fire uker langt opplegg, der hver dag inneholder bestemte aktiviteter og øvelser som kan skape positive opplevelser og bidra til velvære.

Forfatter: Ragnhild Bang Nes

 

 

 

 

Fremtiden vi velger: Hvordan overleve klimakrisen (Klima og miljø)

forsidebilde

Et praktisk blikk på hvordan man overlever klimakrisen. Det kan ikke lenger være en overraskelse at klimaendringene rundt oss er så drastiske at de kan føre til en katastrofe, og for å motvirke dette kreves det umiddelbar handling. Dette er det sentrale budskapet til Christiana Figueres og Tom Rivett-Carnac. De har gjennom sitt arbeid med klimaspørsmål i FN en unik innsikt som de deler i denne boken. Ifølge forfatterne er de handlingene som foretas i dette tiåret avgjørende for hvordan verden vil se ut fremover. Enten kjører man på som før, eller så gjør man fornuftige valg som dreier verden inn i en fornybar og levedyktig fremtid. En storstilt holdningsendring må til, hvor tanken om utnyttelse og utbytte skiftes ut med fornyelse og bærekraft. Forfatterne presenterer ti handlinger som må til for å skape et taktskifte – og det vesentligste er at både enkeltmennesker, myndigheter og næringsliv slutter opp om dem.

Forfatter: Christiana Figueres, Tom Rivett-Carnac

Oversetter: Lene Stokseth

 

 

Nattsangeren (Krim)

forsidebilde

Etter seksten år i Stockholm vender politietterforsker Hanna Dunckers tilbake til den lille hytta ved havet i Öland. Der føler hun seg hjemme, men bygda har fortsatt ikke glemt. Faren hennes satt inn for drap, og selv om han nå er død blir Hanna utsatt for rykter og blikk. Så blir 15 år gamle Joel funnet drept på en rasteplass, og Hanna blir satt til å etterforske saken. Joels mor var en gang hennes beste venninne, men de har ikke hatt kontakt siden Hanna forlot henne for mange år siden. Hanna må bruke all sin menneskekunnskap i det lille samfunnet hvor alle kjenner alle, og det blir snart klart at det koster å grave i nåtid og fortid.

Forfatter: Johanna Mo

 

 

 

 

Lettkledd i trykkammeret (Roman)

forsidebilde Merkelige ting skjer i bygda Ljunglyckorna på Österlen. Pensjonistene Agnes og Adolf har funnet et lite hus som passer dem godt, selv om de har litt ulike planer for pensjonisttilværelsen. Mens Agnes ønsker å stelle i hagen og få seg en katt, har Adolf tenkt å ta livet med ro – og noen katt er han ikke interessert i. Snart blir de gode venner med naboparet Rut og Herman. På kveldene trekker mennene seg tilbake til Hermans bod, og der er det både sterk drikke og lettkledde damer. Men fra den andre siden, der naboen Lutz bor, høres det stadig bråk. Det han bygger er hemmelig, og det må være stort.

Forfatter: Karin Brunk Holmqvist

 

 

 

 

Håpet er i gatene: Historier fra Barcelona (Samfunn)

forsidebilde

Den hurtiggående utviklingen i en globalisert verden fører med seg en rekke utfordringer som påvirker menneskene. Dette kan manifestere seg som boligbobler, gentrifisering, finanskrise, korrupsjon og prekariat. Med Barcelona som omdreiningspunkt, rapporterer journalist og forfatter Elida Høeg fra gateplan, og viser hvordan menneskene i den spanske storbyen blant andre europeiske byer har blitt merket av disse fenomenene. Hvordan de gjennomgår prøvelsene, og hvordan de organiserer seg for, gjennom politiske prosesser, å opponere mot urettferdighetene.

Forfatter: Elida Høeg

 

 

 

Evig og alltid, Lara Jean (Kjærlighet, Unge voksne)

forsidebilde Tredje bok i den populære serien om Lara Jean. Lara Jean er hodestups forelsket i kjæresten sin og har det fortiden helt fabelaktig. Faren skal gifte seg på nytt, og storesøster Margot kommer hjem til bryllupet. Men så må Lara ta noen tunge beslutninger som utfordrer idyllen. Hun må blant annet bestemme seg for hvilket universitet hun skal velg, og om hun skal la hodet eller hjertet bestemme hva hun skal gjøre. Det er vanskelig å forlate både familie og kjæreste. Historien om Lara Jean er også blitt til Nettflix-filmer.

Forfatter: Jenny Han

Oversetter: Thomas Ingebrigtsen Lem

 

 

 

 

Memory & dream (Fantasy)

forsidebilde From World Fantasy Award-winning author Charles de Lint, a tale of love, courage, and the transforming power of imagination Isabelle Copley’s visionary art frees ancient spirits. As the young student of the cruel, brilliant artist Vincent Rushkin, she discovered she could paint images so vividly real they brought her wildest fantasies to life. But when the forces she unleashed brought tragedy to those she loved, she turned her back on her talent — and on her dreams. Now, twenty years later, Isabelle must come to terms with the shattering memories she has long denied, and unlock the slumbering power of her brush. And, in a dark reckoning with her old master, she must find the courage to live out her dreams and bring the magic back to life.

Author: Charles de Lint

 

 

 

Apestjernen (Høytlesning, barn 6+)

forsidebilde

En dag svinger en gammel skitten Volvo opp foran barnehjemmet, og ut av bilen stiger en gorilla. Gorillaen vil adoptere et av de foreldreløse barna, og hun bestemmer seg raskt for å adoptere den spinkle, ni år gamle Jonna. Jonna er ikke like sikker på om hun vil ha en stor rufsete og klønete gorilla til mamma. Dessuten har hun hørt at gorillaer spiser små barn…

Forfatter: Frida Nilsson

Illustratør: Per Dybvig

Oversetter: Nina Aspen

 

 

 

Leo er en elefant (Billedbok)

forsidebilde Leo forestiller seg hvordan det ville være om han var en elefant. Da måtte han ha listet seg rundt, for ikke å ødelegge noe. Eller han kunne kanskje klare å redde vasen som er på vei til å knuse med snabelen sin. Fortellingen tar utgangspunkt i en av barns favorittleker – å leke at de er et dyr.

Forfatter: Arne Svingen

Illustratør: Jenny Jordahl

 

 

 

 

Leo er en hund (Billedbok)

forsidebildeLeo forestiller seg hvordan det ville være om han var en hund. Da kunne han bjeffet på naboen eller løpt fort rundt i stua. Storesøster Katja ville kanskje til og med hatt lyst til å leke med ham. Fortellingen tar utgangspunkt i en av barns favorittleker – å leke at de er et dyr.

Forfatter: Arne Svingen

Illustratør: Jenny Jordahl

 

 

 

Heimar og folk i Sandeid (Lokalhistorie)

Endelig er de her! Etter mange års ventetid er endelig tobindsverket om heimer og folk i Sandeid klart!

I dette verket skildrar forfattarane livsvilkåra til dei som har folkesett gardar, bruk og husmannsplassar i bygda Sandeid nord i Rogaland, frå gamal tid og fram til i dag.

Forfattere: Kari G. Hempel, Nils Olav Østrem, Arne Langhelle.