Vi er veldig glade for å kunne invitere alle inn på arrangementer i biblioteket igjen, etter en uke med Sildajazz er vi klar for mer! Derfor slipper vi nå noen smakebiter fra høstprogrammet til voksne på Haugesund folkebibliotek! August står i festivalenes tegn – og både Sildajazz og Filmfestivalen synes godt igjen på biblioteket. Vi heier stort på byens festivaler og gleder oss over å kunne ha dem på huset.

 

 

Integreringsrådet i Haugesund står for en arrangementsrekke de har kalt innvandringssamtaler. Først ut er en debatt 2. september. Her kommer alle lokale partier for å debattere integrering, ordstyrer blir Einar Tho fra Haugesunds Avis.

 

 

 

 

9. september kommer Arne Vestbø og Cecilie Enger for snakke om sine bøker Brummenæs & Torgersen og Det hvite kartet. Begge forfatterene har skrevet om rederinnene fra Haugesund, men med ulike utgangspunkt. Vi gleder oss til å høre mer og ta et dypdykk ned i to fascinerende foregangskvinner.

 

 

 

Historielaget slo til med et forrykende program i fjor, som dessverre  måtte avlyses på grunn av pandemien. Vi er glade for at noen av foredragsholderne kunne utsette sine arrangement til i år. 16. september kommer Svein Ivar Langhelle for å snakke om Haugianerne. Utover høsten setter historielaget opp flere spennende foredrag.

 

Sildajazz vil i år være helårs-nærværende og kommer til biblioteket med flere arrangement utover høsten. Det blir litterære tilsnitt og mye å glede seg til! Både Kristin Asbjørnsen, Hanne Ørstadvik, Lars Mørch Finbourd med flere tar turen til Haugesund og biblioteket.

 

 

Øyo-biblioteket er tilbake på folkebiblioteket med flere dagsaktuelle og viktige samtaler, vi gleder oss til å ta imot forfattere og sette viktige diskusjoner på dagsorden. Terje Tvedt, Anne Sverderup-Thygeson med flere inntar huset i løpet av høsten.

20. oktober er det igjen duket for Kulturnatt – vi slår til med en kveld i lyrikkens tegn og får besøk av Susanna Wallumrød, og Haugesund teater. Dette kommer til å bli noe å få med seg, her gjelder det å være tidlige ute for å sikre deg billetter!

 

 

Vi får besøk av bokbåten EPOS i november, her blir det konserter og forestillinger for både barn og voksne. Båten vil ligge ved indre kai, og drives nå som en omreisende arrangements-bokbåt.

Dette er bare litt av det du kan få med deg på Haugesund folkebibliotek i løpet av høsten for voksne. Følg oss på sosiale medier og våre nettsider for fullt program og billettinfo.

Vi gleder oss til å se dere alle igjen! Velkommen tilbake til byens folkebibliotek og litteraturhus!