Selv om vi ikke kan invitere dere inn på arrangementer inne i biblioteket, så jobber vi med å formidle samling og kulturaktiviteter til dere hele tiden!

På Kulturpunkt.org (også tilgjengelig som app) har vi laget flere vandringer du kan ta med hele familien på. Kulturpunkt er enkel i bruk. Enten kan du sitte hjemme og se gjennom de ulike punktene og bestemme deg for hvor du vil gå, eller så går du bare ut, åpner Kulturpunkt mens du er ute og går, og ser hvilke punkter som er nærmest deg. Ved å gå inn hit: https://kulturpunkt.org/museum/110 får du en oversikt over alle bibliotekets vandringer. På alle punktene finner du kart som viser vei.

Når du går fra byen mot Byparken kan du oppleve Kolbein Falkeids flotte dikt nedfelt i gaten. Har du med deg Kulturpunkt kan du lese hele diktene! Bare ta opp mobilen når du står over et av sitatene og åpne Kulturpunkt, diktet vil komme opp som nærmeste treff.

Sitter du ofte i Bibliotekparken og nyter en kaffe? Sjekk samtidig ut historien til Haugesund folkebibliotek. Vet du hva som sto i Kirkegata 151 før biblioteket ble bygget?

Besøker du våre utvalgte utsiktspunkter kan du få et nytt perspektiv på byen! Stå midt på Risøybroen og se hvordan indre kai så ut for 100 år siden, sitt på en benk i Rådhusparken og se rådhuset bli bygd!

Ønsker du en litt lengre tur anbefaler vi en tur inn i sjøfartshistorien og Sverre Meling sine flotte artikler om redervillaer. Her får du arkitektur, dramatiske historier og en flott gåtur gjennom byens gater.

Liker du best å være ute etter at det er blitt mørkt? Ta med deg venner og gå vår krimløype! Fra Mediehuset i sør til fengselet i nord følger vi våre lokale krimforfattere og deres karakterer gjennom byen.