På bakgrunn av koronavirus og stengte bibliotek har tilgangen til Pressreader blitt utvidet fra 7 til 60 dager. Det betyr at når en avis eller tidsskrift blir lastet ned fra PressReader ved hjelp av Appen og via en HotSpot, så har man 60 dager på å lese den hjemme før den forsvinner.

Mulige løsninger for tilkobling og bruk av PressReader:

1. Wifi HotSpot’s: Hvis det er WiFi-dekning utenfor bibliotek/VGS og du får tilkobling i noen sekunder gir dette nå 60 dager tilgang via standard PressReader App.
  2. PressReader App – Locations Service: IOS/Android. Din GPS lokasjon gir tilgang utenfor bibliotek i radius ca. 100m.  Gi PressReader tilgang til Stedtjeneste på din Smart Phone. Gå inn på settings i App og sett på både Enable HotSpots og Enable Locations Service. Dette gir 3 timer tilgang for alle brukere med PressReader App.
  3. Bibliofil-App IOS/Android. Brukes ved å logge inn med din bruker, velg Meny, Digitale tjenester, klikk på PressReader og da får du åpnet en PressReader-sesjon. Dette gir 7 dager tilgang ved hver tilkobling. I praksis evig tilgang så lenge avtalen varer.
  4. Bibliotek hjemmeside: Kan også gi tilgang til PressReader via innlogging med egen bruker i Bibliofil, velg Digitale tjenester. Dette gir 7 dagers tilgang til PressReader ved hver tilkobling.