Takket være vår nye tjeneste Princh kan lånere komme til biblioteket og skrive ut uten hjelp fra bibliotekarene og publikum-pc-er. Dette er selvsagt for at utskrift også skal være mulig i selvbetjent, Meråpent, åpningstid.

Du kan skrive ut fra din egen pc, smarttelefon eller nettbrett. Har du ikke mulighet til dette kan du låne PC eller nettbrett fra oss. Betaling foregår inne i Princh med kort. Ønsker du å betale med kontant er dette kun mulig i betjent åpningstid og betaling skjer i skranken. Vi tar IKKE kortbetaling for Princh i skranken.

Her er noen greier brukerguider for bruk av de ulike enhetene man kan skrive ut fra med Princh:

Fra pc:
Gå til nettsiden print.princh.com, skriv inn printerens nummer, som er 102325 her hos oss, og så kan du laste opp det du skal skrive ut. Hvis du skal skrive ut en nettside eller fra e-post må du enten lagre dette som PDF eller ta skjermbilde først. Så kan man velge om man skal skrive ut i farge, antall eksemplarer osv. Prisen man må betale står også der. Deretter betaler man med kort (Visa, Mastercard) eller bestiller utskrift (for å betale med kontanter i skranken). Betaler man med kort, kommer utskriften ut med én gang, skal man betale med kontanter må man gå i skranken, betale og så løser vi i skranken utskriften som da kommer ut på printeren.

Fra nettbrett og mobil:
Utskrift fra nettbrett og mobiltelefoner krever at man først installerer en app’en Princh (gratis for iOS og Android). Når man så velger å skrive ut, deler du dokumentet med Princh-appen. Litt forskjellig i Android og iOs, men se etter valget «Princh» eller «Print med Princh».
Skal man skrive ut en e-post i iOS, må man ta litt flere steg: først velger du å skrive ut, slik at du får opp «Velg printer». I stedet for å trykke der, bruker du to fingre for å forstørre e-posten litt.  Da vil du få opp symbolet «del», og trykker du der kommer «Print med Princh» opp som en av mulighetene. Deretter følger man instruksene som kommer på skjermen og betaler som over.

Printeren vår befinner seg til høyre for hovedskranken i 1. etg.

Princh er meget nytt og uvant for mange av våre brukere og vi har god forståelse for dette. Vi stiller selvfølgelig opp og hjelper når vi kan!
I biblioteket har vi satt opp instrukser for hvordan Princh fungerer rundt om på arbeidsbordene. Følg disse, les nøye, så skal det være ganske enkelt for de fleste.