Våren 2022 åpner Haugesund folkebiblioteks frøbibliotek! Vi er i full gang med innsamling av frø, og har du frø til overs hører vi gjerne fra deg!

Vi ønsker å satse på kortreiste frø, tilpasset vårt klima. Frøbiblioteket er en del av vår satsing på bærekraft, og bærekraftbiblioteket til FN. Frøbiblioteket utvikles i samarbeid med Hagelaget i Haugesund.

Hvordan virker det?

1. Du låner frø på våren, og sår dem hjemme, på skolen, i barnehagen eller der du vil.
2. Du forsøker å høste frø fra plantene du dyrket, og leverer dem tilbake til biblioteket slik at andre kan låne dem året etter.

Ordningen er basert på tillit.

Hvordan kan du levere frø?

Du kan levere frø i skranken på biblioteket i ordinær åpningstid. Vi tar imot alt av frø, men ber om at det er merket med navn. Et tips er å bruke kaffefilter eller papir til å pakke dem inn, slik at de ikke råtner.

I tillegg kommer vi til å ha et bemannet bord ved hvert av hagelagets arrangement hvor vi kan svare på det du måtte lure på, levere frø og få mer informasjon.

Lurer du på noe kan du uansett alltid spør oss på biblioteket, via epost eller på telefon.

Hvorfor er frøbiblioteket et viktig tilbud?

Vi ønsker å bidra til at flere får kunnskap om hvordan man høster frø. Dette er viktig for å ta vare på og benytte oss av de ressursene vi har rundt oss, og for å sikre at denne viktige kunnskapen ikke forsvinner. Alle kan så et frø, du trenger ikke ha stor hage eller kunnskap om planter for å prøve deg. Ønsker du å lære mer har vi en fyldig samling med hagebøker du kan låne på biblioteket.