Hvert år kåres landets beste bibliotek. For andre år på rad er Haugesund folkebibliotek en av de fire finalistene. I hard konkurranse med skolebiblioteket ved Elvebakken videregående skole, Oslo, Laksevåg bibliotek, Bergen og Østsiden bibliotek, Fredrikstad skal årets bibliotek kåres. De nominerte ble offentliggjort i dag, og det var en glad og overrasket biblioteksjef som fikk telefonen i går ettermiddag.

– Dette er kjempegøy! Jeg hadde ikke trodd det, siden vi var nominert i fjor også. Nominasjonen er en stor anerkjennelse, og vi blir veldig glade for at folk ser den jobben vi gjør. Vi er ikke så mange som jobber her, men vi jobber beinhardt for å få til det vi får til, og det er kjempeviktig for oss å være en møteplass i byen, sier biblioteksjef på Haugesund folkebibliotek, Siri Vikse.

2021 har vært (enda) et spesielt år på flere måter. Begrensninger i arrangementer og formidlingsmuligheter har tvunget oss til å tenke nytt og kreativt. Vi er stolte av å kunne legge bak oss et år med rekordhøy aktivitet på tross av at året har vært sterkt preget av nedstenging og pandemi. Denne nominasjonen bekrefter at vi har lykkes med å skape et hus for hele byen og lokalsamfunnet, på tvers av aldersgrupper og samfunnslag.