Til leseforslag
Omslag: "Udyr" av Ingvild Bjerkeland

Eldre barn

Udyr

Bjerkeland, Ingvild2023

Grøssere RomanerFramtidssamfunn Skoger Søsken
Bestill

Anbefaling

Nervepirrende spenning som oppleves som relevant i en urolig verden

Gratulerer med nominasjon til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024! Utrolig bra levert av Haugesund sin egen Ingvild Bjerkeland. Boka er spennende, skummel og ikke minst tankevekkende!
Boka treffer og engasjerer leserne og er også blant finalistene til Bokslukerprisen 2024. Jeg gleder meg til oppfølgeren og håper den kommer snart!

Om boken

Hva skjer hvis samfunnet plutselig bryter sammen, noe skummelt og ukjent truer og alle er redde for alle? Abdi (13) og lillesøster Alva må rømme gjennom skogen etter at sivilisasjonen rundt dem kollapser og moren deres - og mange andre - blir drept av noen skumle og hittil ukjente udyr. Strømmen er borte, alle biler står og de menneskene som er igjen, gjemmer seg - for udyra og for hverandre. Vi følger Abdi og Alva gjennom skogen og mot havet. Men hvordan kan de komme seg i trygghet - og hvem kan de faktisk stole på? Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side. Grøsser for mellomtrinnet.

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content