Til arrangementer

Antroposofisk selskap: Galtungs metode for fred

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

Hvordan kan Galtungs metode for fred tenkes inn i Ukraina-krigen? Susanne Urban holder foredrag.

Johan Galtung
Johan Galtung
Johan Galtung

Arrangementet krever billett

Dato

tir 19. september 2023

Tid

19:30 - 21:00

Sted

Haugesund folkebibliotek

Arrangør

Antroposofisk selskap

Billetter

Billetter kjøpes i døren

”Jeg har aldri vært bort i en konflikt der en av partene er uten et eneste godt poeng”

Johan Galtung, verdens første professor i fredsforskning, har meglet i utallige konflikter. Gjennom kurs og symposier har han i tiår poengtert en viktig erfaring: Det gjelder å forankre prosessen i en positiv visjon, for å frigjøre kreativiteten. Da vil en oppdage felles drømmer og lengsler på tvers av fastgrodde skillelinjer.

Troen på at stadig verre våpen skal gi økt sikkerhet har ført til at vi i dag (igjen) står på randen av atomkrig. Atomnedrustning kan fremmes ved å vise at det finnes alternativer til avskrekking og ubegrenset opprustning. For å bygge fred med fredelige midler trenges konkrete metoder for varig fredsbygging.

Det er krig i Europa og verdens militærutgifter sprenger alle rammer. I en tid der alt av ressurser trenges til samarbeidsprosjekter innen klima-og miljø, er samtaler om konfliktløsning med fredelige midler noe av det viktigste vi kan føre med hverandre.

Susanne Urban er styremedlem i Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, IKFF-Bergen og forfatter av boken ‘Galtungs metode for fred’. Velkommen til å reflektere rundt spørsmålet: Hvordan kan Galtungs metode for fred tenkes inn i Ukraina-krigen?

Billett kr. 150.-/100.- kjøpes i døren.

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content