Til arrangementer

Lesesirkel

Åpen lesesirkel: Gjestene

I mai leser vi boken 'Gjestene', en perfekt bok å lese i inngangen mot sommer og fellesferie!

Legg til i kalender

Gratis - ingen påmelding

Dato

man 13. mai

Tid

17:30 - 18:30

Sted

Haugesund folkebibliotek - Kafeen på biblioteket

I mai leser vi boken 'Gjestene' av Agnes Ravatn, en perfekt bok å lese i inngangen mot sommer og fellesferie!

Omtale om boken fra forlag:

'Hytta var ikkje så prangande og vulgær som eg hadde håpa, tvert imot var ho smakfull og diskret, i grånande tre, glas og naturstein. Ja, dette var - hm, sa eg og kom ikkje på noko. Eg hadde ønskt meg noko meir invaderande og blautkakeaktig kritikkverdig. Her var det ved første augekast ingenting Kai og eg kunne latterleggjere og håne og styrke alliansen vår på kostnad av, berre miljøvennlege materiale og ekstreme privilegium.' Karin og Kai takkar motvillig ja til å låne ei luksuriøs hytte ved Oslofjorden. Men Karin er ikkje noko skjergardsmenneske, og det som kunne ha blitt eit fint avbrekk frå kvardagen, blir i staden ei påminning om alt det ho ikkje har. I møte med hyttenaboane, eit kjent forfattarpar, kjem Karin i skade for å servere ei kvit løgn, og snart har ho og Kai vikla seg inn i noko dei ikkje så lett kan vikle seg ut av. Gjestene er ein roman om å samanlikne seg med andre og komme til kort.


Om Agnes Ravatn

Agnes Ravatn (f. 1983) har gitt ut fleire kritikarroste og populære bøker, blant anna romanane Fugletribunalet (2013), Dei sju dørene (2019) og seinast Gjestene (2022). Ravatn har også gitt ut fleire populære sakprosabøker, mellom anna bestseljaren Operasjon sjølvdisiplin (2014). Ravatns særeigne, vittige stemme og skarpe blikk for menneskeleg svakheit går alltid att – om ho skriv romanar, journalistikk eller essay. Alle mot alle er den nyaste boka hennar.


Hva er åpen lesesirkel?

En åpen, uforpliktende lesesirkel uten påmelding. Vi setter opp lesesirkler god tid i forveien. Du velger selv hvilke bøker du ønsker å lese og hvilke ganger du ønsker å møte. Lesesirkelen arrangeres av frivillige samtaleledere. Velkommen til en likestilt samtale om leseopplevelsen din!

Hva er en lesesirkel?

En lesesirkel eller bokklubb er en gruppe lesere som bestemmer seg for å lese samme bok, og snakke om det etterpå. Det kan være en berikende erfaring å utveksle synspunkter og ideer på den måten, ofte like spennende som selve lesningen av boka. I en lesesirkel kan man diskutere ulike aspekter ved boka og leseopplevelsen: tematikk, karakterene, plottet eller stilen.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content