Laster side
Til arrangementer

Litteratur og fortelling

Bokbad med Alexander Fallo

Fallo er aktuell med diktsamling om å få ADHD i voksen alder

Legg til i kalender

Arrangementet krever billett

Dato

tor 9. november

Tid

19:30 - 20:30

Sted

Haugesund folkebibliotek

Kjøp billett

«leste noe om at

adhd-hjernen er et stort

velutstyrt bibliotek

men det mangler en

bibliotekar i skranken

du må finne fram selv

plutselig snubler du over

det du leter etter

en støvete bok i en krok

riktig tittel men feil språk»

(Fra diktsamlingen Dopamin)

Vi ønsker velkommen til bokbad med forfatter og poet Alexander Fallo, som er aktuell med «Dopamin», en diktsamling om å leve med ADHD. Han har publisert dikt på Instagram i en årrekke til over 20.000 følgere. Fallo har bakgrunn fra Forfatterstudiet i Tromsø og Westerdals School of Communication. Han har tidligere skrevet leilighetsdikt for organisasjoner som Plan Norge, Røde Kors og Kreftforening, samt hatt flere samarbeid med motehuset Holzweiler. Fallo har også jobbet som låtskriver for Chris Holsten, vært med på Fredrik Høyer og Bendik Baksaas' album Til Alt Ute, og diktene hans har også blitt tolket av musikere som blant andre No.4 i låta "Under deg".

I kveld bokbades Fallo av Vilde Bakkevig, som også har fått en ADHD-diagnose i voksen alder. Bakkevig har master i film og litteratur, minst fire hundre hobbyer, og har jobbet i Haugesund folkebibliotek inntil nylig.

Inngang kr. 100.-/ 50.- for studenter.

Forlaget skriver:

Alexander Fallos "Dopamin" er en diktsamling om å få en ADHD-diagnose i voksen alder – og å bli nødt til å leve med den. Dette er triste, varme, frustrerende, humoristiske, energiske og fortvilte dikt skrevet med 20mg Ritalin i kroppen. Forfatteren har selv opplevd å forlate psykiateren med et skriv med diagnosen på i én hånd og en resept i den andre. Og det var det.

Hvordan blir fortellingen om et liv når du ser tilbake på det med nye øyne? Kunne ting blitt annerledes? Hva betyr en diagnose? Er den til hjelp eller enda mer bry? Finnes det noe midt imellom?

Dopamin er et personlig gravearbeid som tar for seg minner og scener fra et liv med en utbredt diagnose.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content