Til arrangementer

Budbringeren fra Helvete

Litteratur og fortelling
Voksne

Foredrag om Middelhavet av Kristina Quintano

Gratis - ingen påmelding

Dato

tor 21. september 2023

Tid

19:30 - 21:00

Sted

Haugesund folkebibliotek

Dette arrangementet er nå gratis!

«Er vi empatiutmattet? Skal vi bare fortsette å betrakte andre menneskers lidelser?» spør Kristina Quintano, også kjent som Budbringeren fra Helvete. De siste tjue årene har titusenvis av mennesker druknet på flukt fra krig og humanitære overgrep. På bunnen av Middelhavet ligger mobiltelefoner med ubesvarte anrop og bekymrede tekstmeldinger som aldri skal få svar.

Middelhavet har blitt en flytende gravplass, og øyene er som små gravstøtter som stikker opp. Hovedfokuset i denne boken er fortellinger fra tre av disse øyene – Malta, Lampedusa og Lesvos – og fra havet som omringer dem.

I to tiår har Kristina Quintano dokumentert og bevart historiene mediene ikke vil skrive om. Gjennom samtaler og intervjuer både med mennesker på flukt og med smuglerne som muliggjør de farlige reisene, kaster hun et nytt lys over en av vår tids mest presserende kriser.

Gang på gang har hun hørt ordene: "Ikke glem oss, fortell verden hva som skjer med mennesker på flukt".

Hvem er disse menneskene som setter livet på spill ved å ta den aller farligste ruten til Europa? Hvem er bakmennene som arrangerer disse livsfarlige reisene? Hele familier samlet på havets bunn, som for alltid kommer til å ligge der uten noen grav eller noe minnesmerke – hva er deres historie?

Arrangeres med støtte fra Fritt ord.

Om boken:

"Budbringeren fra Helvete burde oversettes til alle europeiske språk. Den handler om vårt felles ansvar for mennesker på flukt – og vårt forferdelige svik. Gjennom 20 år har Kristina Quintano stått ved Middelhavets bredder. Hun har sett de druknede komme inn, og hun har vært med på å redde liv. Grundig og kunnskapsrikt dokumenterer hun vår tids største tragedie i alle detaljer. Ikke et øyeblikk vender hun ansiktet bort, og med hennes bok i hånden tvinges vi også til å se det vi helst vil fortrenge. Hun skriver med hjertet i denne på samme tid bevegende og uutholdelige boken, og det er med et hjerte i opprør man leser. Ingen kan legge denne boken fra seg, når de først har begynt å lese. Ingen får legge den fra seg. Hvis det noen gang har vært en menneskeplikt å lese en bok, så er det Budbringeren fra Helvete" (Carsten Jensen).

"Kristina Quintanos personlige ofre, materielt og personlig, er nesten uten sidestykke i vår tid" (William Nygaard).

"En bauta av en bok!" (Lindis Hurum/Generalsekretær i Leger uten Grenser).

Kristina Quintano er journalist, oversetter, forfatter og forlegger. Som halvt norsk og halvt maltesisk har hun dokumentert og vært bistandsarbeider ved Middelhavet i over tjue år. Gjennom Facebook-bloggen Budbringeren fra Helvete gir hun daglige oppdateringer fra flyktningkrisen rundt Middelhavet. Bloggen har 17 000 følgere og i snitt 100 000 visninger daglig. Kristina holder foredrag over hele landet. Det kan skreddersys til din målgruppe. Quintano har holdt over 100 foredrag de siste årene for alt fra leger og sykepleierstudenter, journalistikkstudenter og pensjonistforeninger, Røde Kors og Rotary og antirasistisk senter, på skoler og ulike politiske partier, bibliotek, FN, festivaler, for å nevne noen få.

Til daglig er Quintano leder for norsk Sakprosafestival og Fluktfestivalen.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content