Laster side
Til arrangementer

Samtale, debatt og foredrag

Den mørke dansen - Mohamed Saif Al-Mofty

Mohamed Saif Al-Mofty i samtale med Nisrin Maktabi-Barkouki om hans nyeste bok "Den mørke dansen"

Legg til i kalender
Foto: Foto: Privat/Niklas Ross Lello
Foto: Foto: Privat/Niklas Ross Lello
Foto: Foto: Privat/Niklas Ross Lello

Gratis - ingen påmelding

Dato

tir 7. november

Tid

19:15 - 21:00

Sted

Haugesund folkebibliotek

Arrangør

Fritt ord

"Den mørke dansen" (2023) er en skjønnlitterær roman med utspring i faktiske hendelser og ekte mennesker i Irak og Norge i 2014. Da IS tok over kontrollen i Mosul dro forfatteren Al-Mofty til Irak for å hjelpe sin familie ut.

Al-Mofty er leder for den ideelle organisasjonen U-turn, og har bred kunnskap om de ekstreme islamske organisasjonene, om hvordan de kom til og hvordan de har utviklet seg.

I kveld møter du Mohamed Al-Mofty i samtale med Nisrin Maktabi-Barkouki, direktør i Norsk barnebokinstitutt. Hun har tidligere jobbet som seniorrådgiver med ansvar for de arabiske samlingene ved Nasjonalbiblioteket og som biblioteksjef ved Deichman-bibliotekene i bydel Søndre Nordstrand.

Maktabi-Barkouki er opprinnelig fra Iran og Libanon men er født og oppvokst i Oslo.

Om "Den mørke dansen":

Saif Al-Kadi er journalist med et stabilt liv i Norge. En dag sommeren 2014 får han en beskjed fra Irak som får ham til å reise i all hast tilbake til familien sin i hjemlandet. Familien flyktet fra Mosul i løpet av natten, mens IS angrep byen. Hele verden er i sjokk over hvordan terrorgruppen klarer å ta over nesten en tredjedel av Irak over natta. Al-Kadi klarer likevel å etablere kontakt med noen av de rammede. Som journalist er Al-Kadi vant til grusomme scenarier, men har aldri tenkt at noe slikt kunne ramme hans egen familie. Lite vet Saif Al-Kadi at gruppen noen dager senere kidnapper Ali - hans autistiske nevø, og sjelevenn. Tanken på at Ali er i hendene på de brutale IS-krigerne er ikke til å holde ut. Det er bare en vei framover: Å finne ham i kaoset og å redde ham, i et livsfarlig men nødvendig oppdrag. Slik starter reisen hans mot mørke krefter i et ukjent univers. Han befinner seg med ett omringet av blodige krigsoperasjoner i Irak. I det mørke terroristiske spillet viser det seg at det er vanskelig å skille mellom innbilte og ekte farer. Den mørke dansen er en roman fra innsiden av IS. Mohamed Saif Al-Mofty har skrevet romanen rundt ekte personer og faktiske hendelser i Irak og Norge i 2014. I tilspissede konflikter er det lett å ty til forenklede teorier; gjennom romanen evner Al-Mofty å vise fram flere sider av virkeligheten. Aldri før har IS blitt beskrevet fra innsiden på denne måten.

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content