Til arrangementer

Forfatterbesøk: Maja Lunde - Skjerm barna

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

Skjerm Barna: hvordan teknologien har tatt over barndommen og hva vi kan gjøre for å ta den tilbake.

Legg til i kalender
Maja Lunde portrett
Maja Lunde portrett
Maja Lunde portrett

Arrangementet krever billett

Dato

tir 8. oktober

Tid

19:00 - 20:00

Sted

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz

Arrangør

Haugesund Folkebibliotek og Utdanningsforbundet
Kjøp billett

Maja Lunde er en av Norges største internasjonale forfattere og har solgt over fire millioner bøker på 40 ulike språk. Hun er utdannet medieviter, med psykologi i fagkretsen og har i mange år engasjert seg i hva skjermbruk gjør med oss. I dette foredraget setter hun et kritisk fokus på barns bruk av mobilen og hvordan det påvirker lek, søvn, bevegelse, leselyst og sosialt samvær; alt det et barn trenger for å ha det bra.

Om boken "Skjerm barna" (lanseres i august):
"Barna sitter bøyd over skjermen, tidlig og sent. Algoritmene stjeler dager og år fra det de egentlig trenger: å leke, sove, bevege seg, lese, dagdrømme og ikke minst være sammen med andre.
Samtidig raser skoleresultatene, og den psykiske helsa blir dårligere. Vi har gitt ungene fri tilgang til apper vi selv knapt klarer å håndtere og til sosiale medier som krever en mental modenhet barn ikke har utviklet. Vi har gjort det fordi vi så ofte får høre at «det digitale har kommet for å bli». De eneste som tjener på det, er tek-gigantene. Men: Det som ikke gjør livet vårt og samfunnet bedre, det kan vi fjerne eller forandre."

Maja Lundes bekymring for hva det betyr på sikt at vi gir våre barn fri adgang til sosiale medier, deles av mange, og i dette foredraget kommer Lunde med forslag til hva vi bør gjøre med vår bekymring og hvordan vi som voksne kan ta ansvar for våre barns bruk av teknologi og digitale tjenester.

Arrangeres av Haugesund Folkebibliotek i samarbeid med Utdanningsforbundet

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content