Til arrangementer

Forfatterbesøk: Maria Navarro Skaranger

Litteratur og fortelling

Endelig kommer Maria Navarro Skaranger til Haugesund Folkebibliotek!

Legg til i kalender
Maria Navarro Skaranger

Arrangementet krever billett

tor 28. november

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz

Kjøp billett

Hvorfor faller livet ned i hodet på noen, men ikke andre? Hvordan definerer vi et godt liv? Nærhet til andre mennesker? God helse? En trygg økonomi? Eller følelsen av å bli sett og verdsatt?

Spørsmålet blir akutt i møtet med Maria Navarro Skarangers nye roman.
"Jeg plystrer i den mørke vinden" er et vilt, dypt gripende og bevegelig portrett av en kvinne som var en bifigur i Skarangers forrige roman, "Emily forever". Boken er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i 2024.

"en av sin generasjons fremste norske forfattere. Hun blir i tillegg bare bedre og bedre … En original, leken og empatisk roman"LEIF BULL, DAGENS NÆRINGSLIV, ÅRETS 3 BESTE ROMANER 2023

Maria Navarro Skaranger er født i 1994 og er fra Oslo. Debutromanen hennes, Alle utlendinger har lukka gardiner, ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris 2015. I 2018 utkom den kritikerroste romanen Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen). For denne ble hun tildelt Osloprisen 2018 og EUs litteraturpris 2020. Hun fikk også Bjørnsonstipendet i 2019. Navarro Skarangers tredje roman, Emily forever, ble nominert til Bokhandlerprisen, Kritikerprisen og Ungdommens kritikerpris i 2021. Navarro Skarangers bøker er oversatt til 18 språk. I 2022 ble hun tildelt Sultprisen for sitt forfatterskap.

Relatert litteratur

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube