Til arrangementer

Samtale, debatt og foredrag

Milepæler: Nordsjøhallen

Utskjelt og forhatt, men kanskje den beste investeringen i Haugesund noensinne?

Legg til i kalender
Nordsjøhallen
Nordsjøhallen
Nordsjøhallen

Arrangementet krever billett

Dato

man 22. april

Tid

20:00 - 21:03

Sted

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz-salen

Arrangør

Haugesund Folkebibliotek i samarbeid med Egil Severeide og Haugesund Sparebank
Kjøp billett

I år er det 40 år siden daværende statsminister Kåre Willoch innviet Nordsjøhallen på Risøy. "En katastrofe om vi ikke får bygge", sa adm. dir Geir Worum forut for beslutningen. Motstanden var stor. Haugesund skulle få et nytt landemerke, og risøybuen var rasende over å få en svær blå industrihall midt i fleisen. HMV hadde dårlig tid, og flere politikere følte seg presset til å si ja. I historiker Morten Hammerborgs "Byen som gikk i land" heter kapitlet som omtaler Nordsjøhallens tilblivelse: "(...) da en bedrift dikterte en by".


For HMV har Nordsjøhallen vært et være eller ikke være. Men hva skjedde egentlig i kulissene? Hvordan klarte Geir Worum og HMV å få snudd stemningen? Og hvorfor tok han sin hatt og gikk bare et par år seinere?

Få kjenner næringslivet i regionen bedre enn Egil Severeide. Som journalist og redaktør i Haugesunds Avis, NRK og Rogalands Avis, og som leder i Næringsforeningen på Haugalandet gjennom 10 år, har han følt utviklingen på kroppen. Sammen med Geir Worum drar han oss gjennom den dramatiske historien om byggingen av Nordsjøhallen - en av de dristigste og beste investeringene i Haugesunds-industriens historie.

Arrangementet er gjort mulig med støtte fra Haugesund Sparebank.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content