Til arrangementer

Øyo-biblioteket: Skogen v/Anne Sverdrup-Thygeson

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

Anne Sverdrup-Thygeson kommer til Haugesund Folkebibliotek!

Gratis - ingen påmelding

Dato

man 26. februar

Tid

20:00 - 21:20

Sted

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz

Arrangør

Øyo-biblioteket

NB! Arrangementet er gratis, men på grunn av plassbegrensning anbefaler vi tidlig oppmøte. Dørene åpner kl 19.00.

Skog dekker førti prosent av Norge og er hjem for to tredjedeler av alle artene våre. I sin nye bestselgende og Bragepris-nominerte bok «Skogen» byr Anne Sverdrup-Thygeson på underholdende kunnskap om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur. Nå kommer hun til Haugesund og Øyo-biblioteket for å holde foredrag basert på den nye boken.

I «Skogen» strekker fortellingen seg gjennom tid og rom, fra en tippoldefars flora til nåtid, og fra et insekts lille liv under en barkebit til de milevide skoglandskapene.

Det nordlige barskogbeltet ligger rundt kloden som et grønt skjerf. Norges skoger utgjør en flik av dette; et rikt økosystem og en vesentlig del av vår identitet. For skogen er myldrende og magisk, rik på arter og myter, og løper som en barnålgrønn renningstråd gjennom hele vår historievev. Fortsatt trenger vi skogens råvarer. Men skogen skal også bevares som hjem for truet artsmangfold, som karbonlager og som et sted for inspirasjon og naturopplevelser. Hvordan skal dette forenes? Og hvordan har århundrer med hogst forandret det norske skoglandskapet, og hva betyr disse endringene – for artene og for oss? Sverdrup-Thygeson leter etter svar, både i de ørsmå og fascinerende detaljene i samspillet mellom arter, og i de store perspektivene.

Sverdrup-Thygeson er en av Norges mest profilerte og entusiastiske formidlere av kunnskap om insekter og natur. Etter foredraget vil Thomas Eide Wennesland lede en samtale med Sverdrup-Thygeson

Arrangementet er et samarbeid mellom Øyo-biblioteket, Haugesund Folkebibliotek, Besteforeldrenes klimaaksjon Haugalandet og miljøsamarbeidet mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund kommune.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content