Til arrangementer

Øyo-festivalen 2024: Hva nå, verden?

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

Hva nå, verden?

Legg til i kalender
Øyo-festivalen 2024: Hva nå, verden?
Øyo-festivalen 2024: Hva nå, verden?
Øyo-festivalen 2024: Hva nå, verden?

Arrangementet krever billett

Dato

lør 5. oktober

Tid

15:00 - 19:00

Sted

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz og Fagavdelingen

Arrangør

Øyo-biblioteket, Haugesund Folkebibliotek og Edda Kino
Kjøp billett

Velkommen til Øyo-festivalen 2024.
Årets sakprosafestival har "Hva nå, verden?" som overskrift.

Fredag 4. oktober blir det et kveldsarrangement på nyåpnede Edda Kino, og lørdag 5. oktober blir det sterke navn og programposter på Haugesund folkebibliotek.

De første gjestene er bekreftet!

Odd Karsten Tveit har dekket Midtøsten-konflikten i hele sin journalistkarriere. Han har vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet flere prisbelønte bøker om regionen. Tveit kommer til Haugesund og Øyo-festivalen for å samtale om boken «Palestina» sammen med Emil André Erstad, journalist, forfatter og politisk kommentator i Vårt Land.

Astrid Sverresdotter Dypvik er journalist og forfatter og har tidligere skrevet tre svært kritikerroste bøker om ulike epoker i Tysklands historie. Dyvik kommer til Haugesund og Øyo-festivalen med en helt ny bok og vil gi oss en rask innføring i tysk historie, fra år 9 og frem til i dag. Vi får høre om keiserne og krigene, om det liberale Tysklands nederlag i 1933 og om hvordan Tyskland reiste seg igjen og ble et av Europas viktigste land etter murens fall i 1989.

Flere aktuelle navn lanseres i august.
Fjorårets festival ble helt utsolgt, og det lønner seg å sikre seg en billett tidlig.

Det geopolitiske bildet er i rask endring og 2024 har blitt kalt tidenes valgår. Halvparten av verdens befolkning går til valgurnene i år. I tillegg til to store kriger stiller KI og klimaendringer verdens befolkning overfor store utfordringer.

Det er mer viktig enn noen gang og oppsøke kunnskap, utfordre seg selv og andre, delta i et fellesskap og reflektere over hva det vil si å være borger i et samfunn. I Øyo-biblioteket tror vi på å holde hodet kaldt og hjertet varmt - og vi håper du blir med oss gjennomen hel dag med samtaler, foredrag og debatt.

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content