Til arrangementer

Steffen Kverneland i samtale med Alf van der Hagen (GRATIS)

Samtale, debatt og foredrag
For alle

Årets filmfestivalutstiller Steffen Kverneland i samtale med Alf van der Hagen på biblioteket!

Legg til i kalender
Selvportrett av Steffen Kverneland
Foto: Steffen Kverneland
Selvportrett av Steffen Kverneland
Foto: Steffen Kverneland
Selvportrett av Steffen Kverneland
Foto: Steffen Kverneland

Gratis - ingen påmelding

Dato

søn 18. august

Tid

16:30 - 17:30

Sted

Haugesund folkebibliotek - Rabinowitz

Arrangør

Biblioteket, Billedgalleriet, Haugesund Kunstforening og Filmfestivalen

Steffen Kverneland er årets filmfestivalutstiller, og rett i forkant av utstillingsåpning og vernissasje på Haugesund Billedgalleri kan du møte ham i samtale med Alf van der Hagen på biblioteket!

Steffen Kverneland (f. 1963) er født og oppvokst i Haugesund og bosatt i Oslo siden 1987. Han har et omfattende kunstnerskap bak seg innen både billedkunst, avistegning, illustrasjon og tegneserier. De siste 20 årene har han hovedsakelig arbeidet med illustrasjon og tegneseriebøker.

Blant hans mest kjente utgivelser er den kritikerroste «Olaf G.» om den norske tegneren Olaf Gulbransson, laget i samarbeid med Lars Fiske i 2004. I 2013 kom tegneseriebiografien «Munch», som han mottok en rekke priser for, bl.a. Brageprisen i klassen for sakprosa som første tegneseriebok og som NRK kåret til en av de ti viktigste bøkene de siste ti år. I 2018 kom «En frivillig død», som tok for seg farens selvmord i 1981, og hvordan dette har preget ham siden. Denne boken fikk han senere Bibliotekets litteraturpris for. I 2021 kom «Brillegeit», som med et både humoristisk og sårt tilbakeblikk på Kvernelands oppvekst i Haugesund. Høsten 2023 kom «Skygger», som skiller seg fra de andre bøkene hans med gjennomgående store, realistiske akvareller og korthogde tekster med en melankolsk undertone, der hverdagslykken når som helst kan knuses av sykdom, krig eller død.

Kverneland har mottatt en rekke priser i inn- og utland, er oversatt til 11 språk og innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, Nasjonalbiblioteket og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri. På utstillingen vil han vise en rekke originaler fra hovedverkene sine.

Alf van der Hagen (f. 1962) er forfatter og redaktør. Han er cand.mag. fra Universitetet i Oslo (1988) med idéhistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap. Hagen var ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet fra 2003 til 2012, redaktør i De Norske Bokklubbene fra 1996 til 2003, i NRK Kritikertorget fra 1990 til 1995 og medredaktør i Vagant fra 1988 til 1994.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og kunstner- og forfatterbiografi. Han har bak seg prisbelønnede samtalememoarbøker med forfatterne Kjell Askildsen, Dag Solstad, Ingvar Ambjørnsen og Susanne Brøgger og med billedkunstner Bjørn Ransve.

Arrangementet har mottatt tilskudd fra Norske Kunstforeninger

Relatert litteratur

Kontakt

Haugesund kommune
Ansvarlig redaktør: Siri O. Vikse
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content